Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu

Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, katıldığı bir televizyon programında kendisi için "FETÖ'cü olduğu" yönünde iddialarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında, kendisine yönelik "itibar suikasti" yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

İİYİ Parti İstanbul ilçe başkanları ve üyeleriyle birlikte İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Buğra Kavuncu suç duyurusu öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'YAŞADIĞIM HAYAT GÜN GİBİ ORTADADIR'

Kavuncu, "Maalesef partimizin bir milletvekilinin yapmış olduğu iftira ve hakaret eylemi taşıyan açıklamalarıyla alakalı birazdan suç duyurusunda bulunacağız. Biz hakkımızı, haklarımızı hep hukuk dahilinde aradık. Biz haklarını adalet önünde aramayı şiar edinmiş insanlarız. Benim çocukluğumdan beri yaşadığım hayat gün gibi ortadadır. Dolayısıyla bizimle alakalı en ufak bir tereddüdünüz ve şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

İYİ Parti'de 20 Eylül'deki 2. Olağan Kurultay'ın ardından başlayan iç tartışma, İstanbul Milletvekili Özdağ'ın son açıklamalarıyla yeniden alevlendi.

Özdağ, CNN Türk televizyonunda katıldığı programda, daha önce İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda birlikte görev yaptığı İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun Kazakistan'da, Fethullah Gülen'le bağlantılı olduğunu iddia ettiği Türk Kazak İşadamları Derneği'nin yöneticiliğini yaptığını ve "FETÖ'cü olduğunu" iddia etti.

Bu konuda Genel Başkan Meral Akşener'i de uyardığını belirten Özdağ, "Sayın Genel Başkan'a ben bu uyarıyı yaptığım zaman iki devlet görevlisi Buğra ile ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylemişler" dedi.

KAVUNCU: YARGIDA HESAPLAŞACAĞIZ

Aynı programa bağlanan Kavuncu ise hakkında şimdiye kadar yürütülmüş bir soruşturma olmadığını, Özdağ'ın kendisine yönelik "itibar suikasti"nde bulunduğu belirterek, kendisiyle "yargıda hesaplaşacağını" duyurdu.

Parti disiplin kurullarının harekete geçirilmesi için girişimde bulunacağını açıklayan Kavuncu, daha sonra ilçe başkanlarını topladı. Toplantıda, Özdağ'ın ihraç edilmesi için disipline sevk edilmesi için 39 ilçe başkanının imzasını taşıyan dilekçe sosyal medya hesabından paylaşıldı.


AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

Kurultaydan bu yana, parti içi tartışmalarla ilgili kamuoyu önünde açıklama yapmak yerine, rahatsız milletvekilleriyle bire bir ya da gruplar halinde görüşerek eleştirileri dinlemeyi tercih eden Genel Başkan Akşener ise ilk kez sessizliğini bozdu.

Meclis grup toplantısı sonrasında gazetecilerin, Ümit Özdağ'ın, Kavuncu'yu hedef alan sözlerinin anımsatılması üzerine Akşener, "Buğra Kavuncu bugün, Özdağ'ın sözlerini, iddialarını ispatlamak için bir imkan sunuyor. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor" dedi.

'SİYASİ OPERASYON'

Akşener'in hedefindeki asıl isim ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan oldu. Özdağ'ın açıklamalarının ardından Turan'ın twitter hesabından "Partisine küsen Genel Başkan, milletvekilleri istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, grup bile kuramayacaklar" paylaşımında dikkat çeken Akşener, "Benim arkadaşlarımın ne konuştuğu değil de, bugün AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın ne dediği önemli" dedi.

Akşener, 28 Şubat sürecinde, Genel Başkan Yardımcısı olduğu Doğru Yol Partisi'nde 40'ın üzerinde milletvekilinin partiden kopuş süreci anımsatmasıyla da partisine yönelik bir "siyasi operasyon" olabileceği mesajı verdi:

"O dönemde 43 milletvekilinin DYP'den hangi şartlarda nasıl ayrıldığını biliyorum. Türkiye'ye nelere mal olduğunu da biliyorum. Sayın Bülent Turan'ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Birden kendimi 1997 ve 1998'lerde hissettim. Şimdi Sayın Bülent Turan'ın yazdıklarını, attığı tweet üzerinden baktığımızda elbette başka bir gözle izleyeceğiz, bundan sonra olacakları. Biz partimize bir saldırı olacağını bekliyorduk elbette; çünkü araştırma şirketleri de 13-15 arasında sonuçlar bulunca, kış kışlığını her zaman yapar onu biliyorduk, şimdi bakacağız."

TURAN: AKŞENER TOPU TACA ATIYOR

Akşener'in açıklamalarının ardından Meclis'te kameraların karşısına geçen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Özdağ'ın sözlerini anımsatarak, "Kurucu olan bir milletvekili bir il başkanı hakkında terörist iddiasında bulunacak. Bu partinin değil, Türkiye'nin gündemidir. Sayın Akşener topu taca atıyor" dedi.

Akşener'in 2018 seçimlerinden sonra genel başkanlığı bırakma kararını anımsatan Turan, "Ama parti istediği oyu alamayınca genel başkan küsmüşse, o partinin kongresinde liste kavgası olmuşsa, canlı yayında terör iması olduysa, dağılması kaçınılmazdır. İYİ Parti'nin kendi vekili, kendi il başkanına iddiada bulunuyor. Sayın Akşener'in gereğini yapacağına inanıyorum. Bu iddialar şok iddialar. Ya Ümit Özdağ'ın dediği yanlış, gereğini yapacak, ya Ümit Özdağ'ın söylediği doğru, il başkanına gereğini yapmalı. Sayın Akşener bize sataşacağına iddialara yanıt versin" görüşünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.