Bugün DAMGA'da neler var? 20 Mart Cumartesi - Gazete Oku

Bugün DAMGA'da neler var? 20 Mart Cumartesi - Gazete Oku
DAMGA'nın bugün 1. sayfasında yer alan haberler hem İstanbul hem de Türkiye gündemini okuyucularla buluşturuyor. Ana manşetinde 'Dert babası İstanbullu' başlığı ile milyonların yaşadığı sorunları ele alan haber oldukça dikkat çekici. Bugünkü sayının tamamını da aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Bugün 4919. sayısı ile okurlarının karşısına çıkan DAMGA yine dopdolu bir içerikle yayında. İstanbul ve Türkiye'de öne çıkan gelişmeleri ele alan 1. sayfada yer alan haberleri sizler için derledik. İşte günün öne çıkanları;

ANA MANŞET | Dert babası İstanbullu: İstanbul İstatistik Ofisi'nin yeni araştırma raporu yayınladı. Rapora göre, İstanbulluların gündemi ekonomi ve Covid-19 oldu. Koronavirüs vakalarının gün geçtikçe artacağını düşünen İstanbullular, ekonomi konusunda da umutsuz. Araştırmaya göre halkın yüzde 46'sı mali tablonun kötüleşeceğini söylerken, yüzde 51'i ise güç bela geçinebiliyor. Vatandaşların stres seviyesi ise 10 üzerinden 7 https://www.gazetedamga.com.tr/manset-haber/dert-babasi-istanbullu-h60207.html


ekrem imamoğlu


Ekrem İmamoğlu toplu iş sözleşmesi açıklaması hakkında konuştu; 'Ekmek yarışı içerisindeyiz': İBB ve kurumlarında örgütlü sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Biz emek yarışı içindeyiz. Bu emek yarışında, İstanbul gibi kutsal ve kadim bir kentte hizmetin kutsallığında, tüm çalışanlarımıza ve İstanbul’umuza toplu iş sözleşmelerinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.


ekrem imamoğlu

Küçükçekmece'de kimse aç kalmadı: Küçükçekmece Belediyesi, pandemiyle mücadelede geçen 1 yılda yaptıkları çalışmaları açıkladı. İhtiyaç sahiplerine 1 yılda 89 bin 253 koli gıda yardımı yapılırken, yemek yapamayacak durumdaki ailelere de 755 bin 812 porsiyon sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirildi.


pavyon

Lokantalar pavyon çıktı: Maltepe ve Pendik'te lokanta ruhsatıyla çalışan pavyonlara baskın yapıldı. Her iki baskında 72 kişiye toplam 249 bin 120 lira para cezası kesildi.

Üçüncü dalga uyarısı geldi: Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz İstanbul'da, salgında üçüncü dalgaya girildiğini söyledi. Herkesin dikkatli olması gerektiğini anlatan Yavuz, “Maske ve sosyal mesafe kurallarına daha çok uymalıyız” dedi.

domagoj vida

Kara Kartal evinde uçuyor: Süper Lig'de oynadığı 28 maçta 63 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş, iç saha karşılaşmaları dikkate alındığında en başarılı takım olarak ön plana çıkıyor. Yarın oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde bu istatistiğiyle favori haline gelen Kara Kartal, galibiyete yakın taraf olarak yorumlanıyor.
 

yasin kartoğlu

Hukuksuzluğa izin vermeyiz: Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İBB yönetimi tarafından ruhsatı iptal edilerek yıkılmaya çalışılan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’ni ziyaret etti. İBB yönetiminin hukuksuz girişimine karşı açıklamalarda bulunan Başkan Kartoğlu, “Bilgievimiz tüm Başakşehirlilere aittir. Başakşehirli’nin hakkını sonuna kadar koruyacak, İBB yönetiminin yapmış olduğu hukuksuz girişime asla izin vermeyeceğiz” dedi.


volkan yılmaz

Çalışmaları sahada inceledi: Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede devam eden çalışmaları inceledi. Araziye inerek, çalışmaları yerinde takip eden Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Boğluca çevresi sahil kesiminde devam eden çalışmalarımızı, Yuvarlak raptiye Tapu çevresindeki son düzenlemelerimizi, Yuvarlak raptiye İBB Müjdat Gürsu Tesislerinde İBB tarafından yapılan çalışmaları inceledik. Daha önce de dediğimiz gibi her şey Silivri için. Silivri halkının mutluluğu için ilçemizin güzelliği için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.


recep tayyip erdoğan

Erdoğan Biden hakkında konuştu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Kerem Aydınlar Camii'nde kıldı. Erdoğan, camiden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki sözlerinin sorulması üzerin Erdoğan, “Doğrusu Sayın Biden'ın Putin ile ilgili bu ifadeleri, bir devlet başkanına yakışmayan bir ifadedir. Bir devlet başkanının kalkıp Rusya gibi bir devlet başkanına böyle bir ifadeyi kullanması gerçekten kabul edilebilir değildir. Sayın Putin gerçekten çok çok akıllıca, çok şık bir cevap vermek suretiyle de gereğini yapmıştır” dedi.

 

Sen ben demeden çalışmak önemli Tekirdağ'da Balkan Ülkeleri Yerel Yönetimler İşbirliği Çalıştayı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her türlü taassuptan uzak, ahbap-çavuş ilişkileri dışında halkın seçtiği yerel yöneticilerimizle beraber bu çalıştayın yapılması son derece önemlidir ve değerlidir. Sen, ben diyerek değil, demokratik değerlerle hepimiz temelinde çalışacağız. Bunu yapabilecek çalışma azmimiz ve kaynağımız var" dedi.


ahmet davutoğlu

Bu şehri seven bunu yapmaz: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı programda Kanal İstanbul tartışmalarına değindi. “Bu şehri seven Kanal İstanbul'u yapmaz” diyen Davutoğlu, “Kanal İstanbul, İstanbul'a ihanettir. Tek sebebi kanalın iki yakasındaki arsa rantları üzerinden birilerini zengin etmektir. Başka bir amacı yok. Türkiye'nin 5 şirketten başka şirketi mi yok? Bütün ihaleler oraya gidiyor. Konya metrosu birine rant sağlayacak olsa yapılırdı. Niye bitmedi Mevlana çevresindeki düzenlemeler? Kaç sene oldu? Biz konuştukça bunlar yapmak zorunda kalacaklar” diye konuştu.


ali babacan

Birilerinin hesap vermesi gerekiyor: Trabzon'da konuşan DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Erdoğan'ın özür dilemesi gerektiğini söyledi. Babacan, “Sayın Erdoğan’ın bir tezi yok muydu? ‘Faizi düşürürsen enflasyon düşer’ diyordu. Elli defa söylemiştir bunu. Teziniz doğruysa, bu ülkede şu an enflasyon yüksekken, hayat pahalıyken niye faizi yükselttiniz? Enflasyonu daha da yükseltmek mi istiyorsunuz? Bakın, hazinenin borcu iki yılda ikiye katladı. Bu yüzden 130 milyar dolarlık Merkez Bankası rezervi çöpe gitti, kusura bakmayın’ diyerek bu ülkeden özür dileyecek. Bunun hesabını birilerinin vermesi lazım” dedi.

Hepsini ve gazetenin tamamını okumak için buraya tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.