Bugün HDP'ye, yarın CHP'ye hatta AK Parti'ye!

Bugün HDP'ye, yarın CHP'ye hatta AK Parti'ye!
Haftanın ilk saatlerinde siyasi arenayı olduğu gibi kamuoyunu şok eden gelişme ardından gözlerin döndüğü partilerin başında gelen HDP'den ziyade 31 Mart, 23 Haziran'da HDP'den en büyük desteği alan CHP'dir.

Haftanın ilk saatlerinde siyasi arenayı olduğu gibi kamuoyunu şok eden gelişme ardından gözlerin döndüğü partilerin başında gelen HDP'den ziyade 31 Mart, 23 Haziran'da HDP'den en büyük desteği alan CHP'dir.
Çünkü, demokrasi denen ama çokta uygulandığı söylenemeyecek olan seçimler de halkın oyları ile seçilen Van, Diyarbakır, Mardin'in HDP'li Belediye Başkanlarının görevlerinden el çektirilip, yerlerine aralarında Ardahan'ın eski Valisi Mehmet Emin Bilmez'in de bulunduğu o bölgelerin valilerinin kayyum olarak atandığını hepimiz öğrendik..
17 Ağustos depreminin sarsıntılarını yeniden his ettiğimiz şu günlerde yaşanan bu siyasi deprem ardından gözler ülkenin en büyük muhalefet partisi ve önceki seçimlerde olduğu gibi son seçimlerde demokrasiye hiç de uygun olmayan yöntemler ile  görevden el çektirilen belediye başkanlarının partisi HDP'den en büyük desteğini alan ve demokrasi, hak, hukuk, eşitlik diyen solcu olduğunu iddia eden Cumhuriyet Halk Partisine dönmesi en doğal şeydir.
Evet, beklenen bir gelişme olarak beklenenin yapıldığı ve halkın oyları ile seçilenlerin içeri atılmasıyla yetinmeyip, siyaset arenasında da devre dışı bırakma operasyonu öncesi bir çok kişinin de gece ve sabah saatlerinde gözaltına alındığını da öğrendiğimiz pazar gecesi ardından başlayan pazartesi ve sonra ki günlerde CHP'nin bu konuda diyeceklerini ben ve herkes büyük bir merakla beklemektedir.
MHP'nin 'Ya bu nasıl iş kardeşim hani dağda değil, ovada siyaset yapın diyorduk. Ve hani demokrasi var diyorduk' demesini beklemediğimiz bu sürecin önemli tarafı olan CHP'nin yapacağı açıklama ve bundan sonra ki atacağı adımı bekliyoruz..
Çünkü bahsedilen parti hem bu ülkenin en büyük muhalefet partisidir, hem bu ülkenin demokrat ve sol partisi olduğunu iddia eder, hemde en son seçimde en büyük desteğini aldığı partiye sahip çıkıp, çıkmayacağını merak etmekteyiz..
Ama ondan önce HDP'ye de bir soru sormak gerekir..
Ve başta şu an bulunduğu mecliste maaşları almak, imkanları yararlanmak için durup, yaşananları yaptığı açıklamalarla mı geçirecek?
Bilmem ama bu ülkede kayyum sopası ile iktidarına devam etmek isteyen bir anlayışın bugün HDP'ye yarın bu gelişmeden sonra atacağı adımı merak edilen CHP'li belediyelere dönebileceğini her iki partide masaya yatırmalı ve atacakları adımı birlikte kararlaştırmalı diye düşünürken bu adımın ülkenin iç huzurunu bozan adımlar  olmamasına dikkat etmelerini bekleyen tedirgin bir kamuoyunun olduğunu da söylemek ve dikkat çekmekte gerekir..
Çünkü yapılanın antidemokratik bir uygulama olduğu kadar, bu antidemokratik gelişmeye karşı gösterilecek tepkinin de demokrasi dışı hareketler olmaması için toplumun büyük kesiminin duacı olduğunu da unutmamak lazım..
Ha bu arada başta CHP'liyim, solcuyum, demokratım diyen ve ülkede ki tüm demokrasi yanlısı insanların da işi ve yükü sadece HDP'ye ve HDP'li seçmene bırakıp, başta sanal ortamda olmak üzere masa başında demokrasi havarisi kesilmeden demokrasiye, hak, hukuka, seçme, seçilme hakkına sahip çıkması da önce kendisi için sonra tüm insanlığa düşen en büyük görevdir..
Aksine, 'bugün bana, yarın sana' Atasözünü değiştirip, bugün HDP'ye yarın CHP'ye hatta İYİ Parti'ye, hatta dün aynı durumları yaşayan AK Parti'ye veya HDP'li başkanların görevden alınıp, yerlerine kayyumlar atanmasına zil çalan MHP'ye diye değiştirebiliriz..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.