Bülent Arınç, AYM Başkanı Zühtü Arslan’a övgüler dizdi: 'İyi ki varsınız, hep var olasınız'

Bülent Arınç, AYM Başkanı Zühtü Arslan’a övgüler dizdi: 'İyi ki varsınız, hep var olasınız'
AYM Başkanı Zühtü Arslan'a teşekkür eden Bülent Arınç, “Son zamanlarda size yöneltilen hakaretamiz ifadeler, istihza dolu cümleler, tezyif edici ithamlar ve tehditleri şiddetle kınıyorum. Sizler bu milletin kabul edilmiş duası oldunuz” dedi.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Vefa ve ilkeler üzerine..." notunu düştüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş‘ı vefat yıldönümünde andı. Paylaşımında AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende "AYM kararlarının uygulanması zorunluluktur" açıklamalarına da değinen Arınç, Arslan'a yönelik "Sayın başkan, sizi ve size yoldaş olan işte, gönülde, fikirde bir olduğunuz çalışma arkadaşlarınızı çok seviyor ve takdir ediyoruz” dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan yemin töreninde yaptığı konuşmada "Elbette AYM'nin kararlarını ve Anayasa hükümlerini beğenmeyebilir, bunlara katılmayabilirsiniz; ancak bir hukuk devletinde katılsak da katılmasak da bu kararlara uyulması anayasal bir sorumluluktur." ifadelerini kullanmıştı.

"Verdiğiniz hikmet dolu örnekler beni çok duygulandırdı"

Zühtü Arslan'ın “AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir yasal zemini yok” ifadelerini değerlendiren Arınç, son konuşmasını ilgiyle ve takdirle izlediğini belirterek “Verdiğiniz hikmet dolu örnekler beni çok duygulandırdı. Temel hak ve özgürlüğün korunması, ahde vefa ilkelerini çok güzel ifade ettiniz. Sayın başkan, sizi ve size yoldaş olan işte, gönülde, fikirde bir olduğunuz çalışma arkadaşlarınızı çok seviyor ve takdir ediyoruz” dedi.

Arslan için “İyi ki varsınız ve hep var olasınız" diyen Arınç şunları söyledi:

“Son zamanlarda size yöneltilen hakaretamiz ifadeler, istihza dolu cümleler, tezyif edici ithamlar ve tehditleri şiddetle kınıyorum. Sizler bu milletin kabul edilmiş duası oldunuz”

"Sizleri savunması gerekenlerin suskunluğunu üzüntüyle takip ediyorum"

“İyi ki varsınız ve hep var olasınız. Sizleri savunması gerekenlerin suskunluğunu üzüntüyle takip ediyorum. Merhum Aliya’nın dediği gibi “ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.