Bülent Arınç, Özgür Özel'le olan anısını anlattı: 'Benim hukukumu korudu, bunu unutmam'

Bülent Arınç, Özgür Özel'le olan anısını anlattı: 'Benim hukukumu korudu, bunu unutmam'
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le olan anısını ilk kez paylaştı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Habertürk'te çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile anısını da paylaşan Arınç, "Özel benim hukukumu korudu ben bunu unutmam. Nasıl CHP'liler benim dürüstlüğümü dile getirirlerse ben de onu unutmam" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasına işaret eden Arınç, şunları anlattı:

"Bir ihbar furyası başlamıştı. OHAL dönemi. OHAL de böyle bir hain darbe girişimi karşısında gerekliydi. Eşimin amcasının oğlu Manisa'da sağlık müdürüydü. Haziran seçiminde de adayımız olmuştu. Daha sonra tutuklandı. Eşimin amcası o tarihlerde vefat etti. Oraya gittik. Tutuklu arkadaşımızı elleri bağlı olarak getirdiler bir odaya koydular. Amcamızın naaşı da avluda. Ben gittim akrabasıyım, amcamızı da çok seviyoruz. Özgür Özel gelmiş, o zaman Manisa milletvekili. Sağlık müdürü olan arkadaşının babasının cenazesine geldi ya da ben gittiğim için geldi. Manisa'nın 5 milletvekili var AK Parti'nin hiçbiri yoktu orada."

"O gün oraya gelmeyenler utanır umarım"

"Bir tanesi o köyün çocuğu, elinden tutup milletvekili yaptığım vekiller de var ama gelmediler. Özgür Özel var, ben varım. Getirdiler amcamızın oğlunu 'Kelepçeleri çözemeyiz' dediler. 'Nasıl namaz kılacak' dedik. Allah bin kere razı olsun, o benim kahramanımdır, 'Başkanım siz karışmayın ben çözerim. Siz girerseniz işi büyütürler' dedi. Jandarma komutanını aradı 'Yaptığınız ayıptır' dedi. Sonunda çözdüler. Hiçbir arkadaşımın gelmediği yerde Özgür Özel benim hukukumu korudu ben bunu unutmam. Nasıl CHP'liler benim dürüstlüğümü dile getirirlerse ben de onu unutmam. O gün oraya gelmeyenler utanır umarım."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.