Bülent Arınç SİNPAŞ'ın teklifini doğruladı

Bülent Arınç SİNPAŞ'ın teklifini doğruladı
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, SİNPAŞ yönetim kurulu üyeliğine atandığı iddialarını yalanladı. Arınç teklifi doğrulayarak "Vicdan ve etik açıdan uygun görmediğim için kabul etmedim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, SİNPAŞ'ın kendisine yönetim kurulu üyeliği teklifi getirdiğini, ancak kendisinin bunu kabul etmediğini açıkladı.

"ETİK AÇIDAN UYGUN GÖRMEDİĞİM İÇİN KABUL ETMEDİM"

Arınç, "Şirket 40 gün önce davanın bittiğinin altığını çizerek şirketlerin Türk Ticaret Kanunu gereğince kamuyu temsilen yönetim kurullarında bulunan bağımsız yönetim kurulu üyeliğini bana teklif etti. Ben bu teklifi vicdan ve etik açıdan uygun görmediğim için kabul etmedim. Şirket bunun üzerine 02.09.2020 tarihinde KAP'a bildirimde bulunarak açıklama yaptı" ifadesini kullandı.

​SİNPAŞ da Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği düzeltme metninde yönetim kurulu üyeliğine atama kararında isim hatası yapıldığını kaydetti. Açıklamada şöyle dendi:

"AÇIKLAMA SEHVEN YAPILDI"

"Şirketimizde boş olan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atama yapılmasına dair 01.09.2020 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılmış olan açıklamamız şirketimizin ilgili departmanları arasındaki bir iletişim hatası nedeniyle sehven yapılmıştır. Yönetim Kurulumuzca boş olan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğimiz için henüz bir karar alınmamış ve sayın Arınç ile de konu karşılıklı görüşülmemiştir.  Boş olan Yönetim Kurulu Üyeliğimiz için ilk Genel Kurulumuza arz edilmek üzere, yakında bir atama yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Fatih Altaylı Arınç'ın bir davada başhakemlik yaptığı ve lehine oy kullandığı şirkete yönetim kurulu üyesi olarak atandığını iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.