Bursa'daki korkunç kazada tır şoförü ifade verdi: 'Kontrolü kaybettiğim için çarpmaya engel olamadım'

Bursa'daki korkunç kazada tır şoförü ifade verdi: 'Kontrolü kaybettiğim için çarpmaya engel olamadım'
Bursa'da dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada freni boşalan tırın önündeki araçlara çarpmasıyla 4 kişi hayatını kaybetti. 8'i ağır 20'de yaralı bulunuyor. Olayla ilgili emniyette ifade veren tırın şoförü 51 yaşındaki Faruk E., ifadesinde, 'TIR’ın kontrolünü kaybettiğim için araçlara çarpmaya engel olamadım' dedi.

Bursa'nın Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada, 51 yaşındaki Faruk E.'nin kullandığı 18 AAJ 361 plakalı tır, freninin boşalması nedeniyle kontrolden çıkarak kırmızı ışıkta bekleyen 22 araca çarpıp, altına alarak sürükledi.

Kazada birçok araç demir yığınına dönerken kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

4 ölü, 8'i ağır 20 yaralı

Kaza sonucu Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu, Semih Ural ve Recep Göler hayatını kaybederken, 8'i ağır 20 kişi de yaralandı. Yaralılar tedavileri kaldırıldığı hastanelerde sürüyor.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kazada Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu, Semih Ural ve Recep Göler yaşamını yitirdi, 20 kişi ise yaralandı Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 8'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

'Pişmanım'

Kazanın ardından tır şoförü Faruk E. gözaltına alınıp emniyete götürüldü. 51 yaşındaki sürücü Faruk E. emniyette verdiği ifadede, "TIR’ın frenlerinin boşaldığını fark ettim. Önümdeki araç sürücülerinin fark etmesi için selektör yakarak, kornaya bastım. O anda kırmızı ışık yandığı için araçlar yolda duruyordu. TIR’ın kontrolünü kaybettiğim için araçlara çarpmaya engel olamadım. Pişmanım” dedi.

Faruk E.’nin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün içerisinde adliyeye sevk edilmesinin beklendiği belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.