Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: Sınıfta kalırsınız!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: Sınıfta kalırsınız!
Büyükçekmece Meclisi'nde konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutladı. 2023 yılında yapılacak genel seçimlere değinen Akgün, bütün parti liderlerine çağrıda bulunarak, “Seçimlerde 600 milletvekilinin en az 200'ü kadın olmazsa hepiniz sınıfta kalırsınız” dedi. CHP'nin yüzde 33 kadın kadın kotasını da eleştiren Akgün, “Ne demek kadına yüzde 33 kota koydum. Yok ya... Benim gönlüm yüzde 50'den yana” diye konuştu.

Büyükçekmece Belediye Meclisi kasım ayı birinci oturumunu Belediye Başkanı Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis'te gündem dışı açıklamalarda bulunan Akgün, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü hakkında açıklama yaptı. “1930 yılında kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesi demokrasi tarihimizin en önemli olayıdır” diyen Akgün, “Türk kadınına bu değeri veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyoruz. Atatürk'ün bu kararının ardından bir de Avrupa'ya bakalım. Bugün bizi hor görenlerin durumuna bakalım. Fransa'da 1945, Romanya'da 1946, Bulgaristan'da 1947, Belçika'da 1948'de, İsviçre'de 1970 yılında kadına seçme ve seçilme hakkı veriliyor. Başka yoruma gerek yok” ifadelerini kullandı.


Liderlere çağrı

1930'lu yıllarda Türk kadınının okuma yazma oranının yüzde 1'in altında olduğunu belirten Akgün, “Fakat 399 milletvekilinin 18 tanesi kadın” bilgisini verdi. 2023 genel seçimlerini hatırlatan Akgün, “Şimdi bu ülke kısa bir zaman sonra seçime gidecek. Bütün partiler demokrasiyi savunur. Hepsinin kuruluş felsefesi ülkeyi yönetmektir. İddiasını ortaya koyar. Ben de bütün parti liderlerine çağrıda bulunuyorum. Seçimlerde 600 milletvekilinin en az 200'ü kadın olmazsa hepiniz sınıfta kalırsınız” dedi. CHP'nin yüzde 33 kadın kadın kotasını da eleştiren Akgün, “Ne demek kadına yüzde 33 kota koydum. Yok ya... Allah yaratırken kadının temsilini 3'te bir olarak mı belirledi. Benim gönlüm yüzde 50'den yana” diye konuştu. İstanbul'un 39 ilçesinde sadece 1 tane kadın belediye başkanı olduğunu dile getiren Akgün, “O da AK Partili Sancaktepe Belediye Başkanı. Neden 15 tane olmasın. Beledidye meclislerinde kadın sayısı fazla olmalı” açıklamasını yaptı.


Biz Türk milletiyiz

Geçtiğimiz günlerde İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısına da değine Hasan Akgün, “İstiklal Caddesi'nde yaşanan kahpe saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Masum 6 kişi katledildi. 81 kişi de yaralandı. Ülke olarak uyanık olmak zorundayız. Çünkü Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada birilerinin gözü olacaktır. Dünyada buradan daha güzel arsa yoktur. Böyle bir yarımada başka hiçbir milletin elinde yoktur. Bütün kahpelere karşı, hepimiz uyanık olmak zorundayız. Biz bu ülkenin yılmaz bekçileriyiz. Biz Türk milletiyiz. Güney sınırlarımızda ordumuzun yaptığı başarılı savunma harekatından sonra sinsice saldırılar sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Herkes kendi kulvarında siyaset yapacak. Ama mesele memleket olunca, Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, “Mevzu vatansa gerisi teferruattır” sözü düsturumuz olmalı” şeklinde konuştu.


Terörü lanetledi

AK Parti Grup Başkanvekili Okan Gülkoku hasta olduğu için Meclis toplantısına katılamadı. Gülkoku'nun yerine gündem dışı konuşan AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Küçük, son günlerde gerçekleşen terör saldırılarına lanet okudu. Küçük, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyorum. Kadınlarımızı hayatın her alınında görmek bizleri sevindirmektedir. Türk kadını, Cumhuriyet'in kurulması ile birlikte seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir” dedi.


İSTANBUL DEPREMİ KORKUNÇ OLACAK

Belediye Başkanı Hasan Akgün, deprem konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Düzce depremini anında hissettiğini belirten Akgün, “Çok endişe ettim. Benden önce hanım zıpladı. Biz burda bu kadar hissettiysek bir yerler yıkıldı dedim. Bir gerçeğin altını çizeyim.1999 depreminin öncesinde ve sonrasında belediye başkanıyım. Depremin acı gerçeğini çocukluk yaşlarında Adapazarı'nda gördüm. Bazı bilim insanları TV'lerde İstanbul depremine 40 yıl var 50 yıl var diye tarih verdiler. Ama bütün bilim adamları Düzce Gölyaka depremine şaşırdılar. Bu nedenle bilime bu kadar inanan bir kişi olmakla birlikte, Yüce Allah'ın tecellisine de inanan birisiyim. İstanbul depremi maalesef korkunç olacak. Maalesef 7'nin üzerinde olacak. Çok büyük faturalar ödeyeceğiz. Deprem sırasında inşallah dışarda plajlarda oluruz” dedi.


Hata mı yapıyorum!

1999'dan bu yana belediye meclislerinin zabıtlarına bakıılmasını isteyen Akgün, “O günden bugüne meclislerde İstanbul depremi 1 buçuk saat konuşulmuşsa x parsellerin planları 150 saat konuşulmuş. Meclislerde deprem gerçeğine verilen değer bütün konuşmaların yüzde 1 buçuğu kadardır. Bu da yerel demokrasi adına ibret verici bir örnektir” diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bekletilen Tepecik, Türkoba, Kumburgaz, Celaliye ve Kamiloba bölgelerinin imar planlarını hatırlatan Akgün, “Ben burada sizlerle birlikte bugüne kadar bir şeyin altını çok çizdim. Şunu söyledim.  Hiçbir müdahalemiz yok. Bizim şehrimiz imar planı bekleyen yerlerin imar planlarını kafanıza göre çıkartın. En büyük endişem Kumburgaz sahilleri. Bizi yok sayın. Hangi planı yaparsanız razıyız. Çünkü o zaman ben vatandaşa diyeceğim ki bu halkın seçtiği belediye başkanı olarak, plan bu. Binanı yık. Buna göre yap. Diyemiyorum. Diyemeyince de 2009 yıldan beri aynı şeyi söylüyorum. Bugün yine aynısını söylüyorum. Hata mı yapıyorum. Depremde Büyükçekmece'nin canı çok yanacak. Kumburgaz, Çelaliye, Kamiloba ve Tepecik merkez en fazla etkilenen yerler olacak. Büyükçekmece Belediye’sinin seçilmiş meclis üyeleri ve halk adına yalvarıyorum. Kumburgaz sahilinde binlerce insanımız ölmeden bizim önümüze plan koyun” çağrısında bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.