Büyükelçi suikastında karar: İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Büyükelçi suikastında karar: İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis
19 Aralık 2016'da Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik gerçekleşen suikast davasında karar açıklandı.

Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün gerçekleşen karar duruşmasında tutuklu sanıklar; Salih Yılmaz, Hayrettin Aydınbaş, Ahmet Kılıçarslan, Vehbi Kürşat Akalın, Hüseyin Kötüce, Şahin Söğüt, Ramazan Yücel, tutuksuz sanıklar ile avukatları yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklara son sözlerini sorduktan sonra kararını açıkladı.

Mahkeme açıkladığı kararda, sanıklar Şahin Söğüt, Ahmet Kılınçarslan ve Salih Yılmaz’a, 'anayasal düzeni ihlal' ve 'terör amaçlı kasten öldürme' suçlarından 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken; sanıklar, Hüseyin Kötüce ve Vehbi Kürşat Akalın’a, 'anayasal düzeni ihlal' suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ayrıca 'terör amaçlı kasten öldürmeye yardım' suçundan 15’er yıl hapis cezası verdi.

Fetullah Gülen'in dosyası ayrıldı

Mahkeme bazı sanıklara 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan da ceza verdi. Buna göre, sanıklar Ramazan Yücel ve Hayrettin Aydınbaş 10 yıl 6’şar ay, Ayşe Söğüt ve Kaan Bülbül’e 9 yıl, Hasan Tunç, Sercan Başer ve Ufuk Gül'e 7 yıl 6'şar ay hapis cezası aldı. Serginin organizatörü Mustafa Timur Özkan'a ise 'terör örgütüne bilerek yardım etmek' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanıklar Yücel ve Aydınbaş’ın hükümle birlikte tutukluluk hallerinin devamına da karar verdi.

Mahkeme; Sanıklar Doğukan Söylemez, Kadir Şamlı, Oğuzhan Öztürk, Abdulsamet Kekeç, Sefa Kurnaz ve Bilal Dereli’nin tüm suçlamalardan beraatine karar verirken, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'inde bulunduğu 9 sanığın dosyasını ise ayırdı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.