Çam Sakura Hastanesi’nin sahibi kim? Eşi İYİ Parti milletvekili

Çam Sakura Hastanesi’nin sahibi kim? Eşi İYİ Parti milletvekili
Rönesans Holding’e ait olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin sahibi olan Kamil Yanıkömeroğlu’nun kim olduğu merak konusu oluyor.

Başakşehir’de sular altında kalan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin kime ait olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Kamil Yanıkömeroğlu kimdir?

İstanbul’un kuzeyinde dün etkili olan selden en fazla etkilenen yerlerden biri olan Çam ve Sakura Devlet Hastanesi’nin Rönesans Holding’e ait olduğu biliniyor. Rönesans Holding Yönetim Kurul Başkanı olan isim ise Kamil Yanıkömeroğlu.

1988 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Kamil Yanıkömeroğlu, 2003 yılından bu yana Rönesans Holding A.Ş. Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanlığı görevini yürütüyor.

cari-acigin-azaltilmasina-250-milyon-dolarlik-katki-h1569657039-c37499.jpg

Eşi İYİ Parti’den vekil seçildi

Öte yandan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin sahibi olan Rönesans Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu’nun eşi de bilindik bir isim.

Kamil Yanıkömeroğlu’nun eşi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Milletvekili seçildi. İstanbul 3. sıradan milletvekili adayı olan Yanıkömeroğlu’nun önseçime girmeden milletvekili adayı gösterildiği biliniyor.

ayse-sibel-yanikomeropgli.webp

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kimdir?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili olan Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu 11 Mayıs 1966 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. 2018 ile 2022 yılları arasında İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. İki çocuk annesi olan Yanıkömeroğlu İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Eğitimini Ankara’da tamamlayan Yanıkömeroğlu, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede İnşaat Mühendisliği Yapım Stratejisi Bölümünde yüksek lisans yaptı.

İYİ Parti Kurucu Üyesi

İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu Üyesi olarak 2017 yılında siyasete başladı. 2018 seçimlerinde Ankara’dan 1. Bölge 4. sıradan aday olarak 27. Dönem’de TBMM’ye girdi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda da yer alan Yanıkömeroğlu, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde İYİ Parti’den İstanbul Milletvekili seçildi.

fts3-axwcayg7ch.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum