Camiden çalıp netten sattılar

Camiden çalıp netten sattılar
Karada İnşaat ismiyle internetten satış yapan sözde firmanın müşterilerine sipariş olarak camiden çalıntı ayakkabılar gönderdiği tespit edildi. Telefon numarası olarak Türk Telekom arıza hattını kullanan sözde firmanın binlerce kişiyi dolandırdığı öğrenilirken, drone siparişi verenlere oyuncak helikopter, tablet isteyenlere seccade gönderdiği ortaya çıktı.

Telefon olarak arıza hattını vermişler
İnternet üzerinden birçok farklı adresten satış yapan Karada İnşaat Yapı Malzemeleri isimli sözde firmanın bugüne kadar binlerce kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Siteden sipariş edilen ürünlerin yerine müşterilere ikinci el malzemeler gönderen dolandırıcıların, iletişim telefonu olarak da Türk Telekom arıza hattını verdiği görüldü. Sahte ürünlerin çoğunlukla Aras Kargo aracılığıyla gönderildiği, paket açılmadan kapıda ödeme alındığı, yapılan binlerce şikayet sonucu ortaya çıktı. Sözde firmanın en son Beylikdüzü'nde internetten ayakkabı sipariş eden bir müşteriye camiden çalıntı ikinci el ayakkabı gönderdiği belirlendi. 

Kargo şirketi aldığı parayı nereye yatırıyor?
Adres olarak Esenler Giyimkent'i gösteren sözde firma hakkında bugüne kadar Şikayetvar.com sitesinde binlerce şikayetin yapıldığı belirlendi. İlgili sitede ilginç şikayetler dikkat çekerken, müşterilere lazer makinesi yerine pilli traş makinesi, nevresim yerine çaput, polar yerine çocuk kıyafeti gönderildiği tespit edildi. İsyan eden mağdur vatandaşlar ise emniyetin bu sözde firmayı araştırmasını, kargo görevlisi vasıtasıyla yapılan tahsilatın hangi hesaba aktarıldığının bulunmasını talep etti. Polise başvurduklarında Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne yönlendirildiklerini belirten vatandaşlar, yapılanın  açık bir dolandırıcılık olduğuna dikkat çekti. 
 

DAMGA ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.