Can Atalay’dan “6 Şubat” mesajı

Can Atalay’dan “6 Şubat” mesajı
14 Mayıs 2023 seçimlerinde TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen ancak geçtiğimiz hafta TBMM’de okunan kararla vekilliği düşürülen Can Atalay 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde mesaj yayınladı.

İstanbul’da Silivri Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan avukat Can Atalay seçim bölgesini unutmadı. 14 Mayıs 2023 Milletvekili Seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili olarak Meclis’e girmeye hak kazanan Can Atalay’ın vekilliği geçtiğimiz hafta düşürülmüştü. Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı vermesine rağmen Yargıtay, AYM’nin kararını “hukuki değeri yok” diyerek uygulamamış ve Can Atalay milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden çıkamamıştı. Atalay 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden olan ve kendisinin de seçim bölgesi olan Hatay’ı unutmadı.

Avukat Can Atalay kişisel X hesabından yayınladığı bir mesajla 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünü andı. Hatay halkının oylarıyla seçilip TBMM’ye girmeye hak kazanan bir avukat olduğunu dile getiren Atalay, “Bugün Hatay’da bir enkazın önünden değil, Silivri’de bir hücrenin içinden sesleniyorum size” diyerek duygularını iletti. Atalay’ın mesajının sonunda “Hatay’ın seçilmiş milletvekili” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Can Atalay’ın 6 Şubat depreminin yıl dönümü için yayınladığı mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Herkese kucak dolusu sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.

Bugün bir büyük acının, yıkımın ve öfkenin yıl dönümü. Geçtiğimiz 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde on binlerce yurttaşımızı kaybettik. Depremin değil ihmalin öldürdüğünü, bu ölümlerde yetkililerin ne kadar büyük payı olduğunu acı biçimde gördük. Bu acı tablo ise bizi daha büyük bir öfkeye, daha büyük bir hesaplaşma isteğine sevk etti. Sorumluların yanına bırakmayacağız.

Ben Hatay’ın oylarıyla seçip parlamentoda onların hakkının, hukukunun takipçisi olmakla görevlendirdiği bir avukatım. Soma’da, Aladağ’da, Gezi’de ne yaptıysam, Hatay halkı için de yaptığım budur. Çıkarılan imar aflarında payı olanların, insanları enkaz altında bırakan müteaahitlerin, buna imkan tanıyanların peşine düşmektir. On yıllardır toplanan deprem vergilerini çarçur edenlerden, “eğer bize oy vermezseniz size hizmet gelmez” diyebilme cürretinde bulunanlardan hesap sormaktır. Onlar da bunu bildiği için bugün Hatay’da bir enkazın önünden değil, Silivri’de bir hücrenin içinden sesleniyorum size.

Acı yaşatmak, yıkmak ve talan etmek onların işidir ama acıyı paylaşarak hafifletmek, birbirimize sarılmak, yaşamı yeniden kurmak da bizim işimizdir. Sizden bir dostunuz, arkadaşınız, ağabeyiniz ya da kardeşiniz olarak isteğim şudur: Vazgeçmeyin. Her gecenin bir sabahı, bu günlerin de bir sonu var.

Sevgili aileme, Türkiye İşçi Partili yoldaşlarıma ve depremzede halkımıza yürekten selamlarımı iletiyorum. Hatay’ı yeniden kurmaya talip olan adaylarımıza başarılar diliyorum. Sizi çok seviyorum.

Şerafettin Can Atalay
Hatay’ın Seçilmiş Milletvekili”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.