Canan Kaftancıoğlu Adalet Sarayı'nda

Canan Kaftancıoğlu Adalet Sarayı'nda
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçtiğimiz senelerde attığı tweetler sebebiyle hakkında açılan davaların ardından yargılanmasına karar verilmesiyle birlikte bugün ilk duruşma için Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na geldi.

Alkışlarla karşılanan Kaftancıoğlu, bir süre kendisine destek verenlerle sohbet etti.

Dava öncesinde CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek bir açıklama yaparak “Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun dosyasında 6 yıl önce paylaşılmış sosyal medya mesajları var, kurgulanmış iddialar var. İstanbul’un ilk kadın il başkanı olarak güçlü bir siyasetçi güçlü bir kadın olarak İstanbul’un 25 yıl sonra kazanılmasında büyük pay sahibi olan Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam mı almak istiyorsunuz? Kazandık da onun için mi bu dava? Kimse unutmasın, bu davalar muhalefet ve CHP’nin geri adım atmasın bırakın, hak, hukuk ve adalet mücadelesinde bize güç katmaktadır.” dedi.

Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame 27 Mayıs'ta kabul edilmişti.

Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama", ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'', ''Cumhurbaşkanına hakaret'', ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlamaları yöneltilmişti.

DHA, Kaftancıoğlu'nun 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacağını yazdı. BBC

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.