Canan Kaftancıoğlu: Yargıya güvenin yüzde 30'un altına düştüğü bir sürec

Canan Kaftancıoğlu: Yargıya güvenin yüzde 30'un altına düştüğü bir sürec
CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ve Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasıyla ilgili konuştu. Kaftancıoğlu, ‘’İzmir'de günlerdir devam eden bir provokasyon var. Geçmişte ‘’dombrayı’’ çalanlar ortaya çıkarılamadığı gibi bu provokasyonu yapanlar da bir türlü ortaya çıkarılmıyor" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu akademisyen Erkan Saka’nın moderatörlüğünde gerçekleşen Sosyal Kafa programına video konferans yoluyla bağlanarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Kaftancıoğlu, geçmiş dönem CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ve Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın hukuksuz bir biçimde tutuklanması, kendisine yönelik sosyal medyada gerçekleştirilen saldırılar, koronavirüs sürecinde gerçekleştirilen çalışmalar ve erken seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Özdemir ve Yıldırım için tepki gösterdi
İl Başkanı Kaftancıoğlu, geçmiş dönem İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ve Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın  yere tutuklanmasıyla ilgili olarak ‘’İzmir'de günlerdir devam eden bir provokasyon var. Geçmişte ‘’dombrayı’’ çalanlar ortaya çıkarılamadığı gibi bu provokasyonu yapanlar da bir türlü ortaya çıkarılmıyor. Çünkü provokasyonlardan nemalanmak isteyen bir anlayış var. Sorumlular ortaya çıkarılamıyorken yasada suç olarak tanımlanmış bir durum olmamasına rağmen videoyu sosyal medyasında paylaşan kişi tutuklanıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Aynı şekilde Adana Yüreğir'de olaya haklı bir şekilde müdahale ederken kendisine silah çeken kişinin serbest gezdiği ancak arkadaşımızın tutuklandığına şahit olduk. Ülkede hukukun üstünlüğünün kalmadığını konuşuyorduk ancak artık ülkede hukukun kalmadığı ve yargıya güvenin yüzde 30 un altına düştüğü bir süreci yaşıyoruz. 83 milyonun güveninin tamir edilmesi lazım. İnsanın kendisini güvende hissettiği en önemli alan hukukun üstünlüğüdür. Yasada suç teşkil eden bir durum yokken, sırf sosyal medya paylaşımları sebebiyle 10 yıl ceza almış birisi olarak, arkadaşlarımızın tutuklanmasının da haksız yere tutuklanan herkes adına kabul edilemez bir durum olduğunu söylüyorum. Bu durum değişecek; ilk seçimde gidecekler’’ dedi.

" ‘’CHP, her zaman eşitlikleri ve demokrasiyi savunan bir parti olmuştur"
CHP olarak eşitlik ve demokrasinin savunucusu olmaya devam edeceklerini belirten Kaftancıoğlu, ‘’CHP, her zaman eşitlikleri ve demokrasiyi savunan ve geçmişten günümüze bunun mücadelesini veren bir parti olmuştur. Hak ve eşitlik temelli herkesin mücadelesini vermek ve sonuç almak CHP'nin görevlerinden biridir. Eşitlik, özgürlük ve hak temelli mücadele veriyorsanız hiçbir şey ütopik değildir. Bu mücadele verildiğinde toplumsallaşır ve hayata geçirildiğinde gerçeğe dönüşür. Örneğin, ben 98 yıl sonra İstanbul’un ilk kadın il başkanı oldum. 50 yıl önce olsaydı bu durum belki ütopik olarak adlandırılabilirdi. Ancak hayal edilen hiçbir şey ütopik değildir’’ dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.