Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanması başlıyor! Yüzlerce kişi destek için geldi

Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanması başlıyor! Yüzlerce kişi destek için geldi
Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sebebiyle 17 yıla kadar hapsi istenen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmasına bugün başlanıyor.

Kaftancıoğlu'nun 2011-2012 senelerinde attığı tweetler nedeniyle yargılandığı dava bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Dava öncesi Cumartesi Anneleri, Gezi aileleri, sanatçılar, sendikacılar ve siyasetçilerden Kaftancıoğlu'na destek mesajları gelirken Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yurttaşlara kendi davası yerine Silivri'deki Gezi Parkı davasına gitmeleri çağrısı yaptı.

MUHARREM ERKEK: ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEK
Duruşma öncesi  CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek basın açıklaması yapıyor. Muharrem Erkek şunları söyledi: "Bu dava bir intikam davasıdır; bu dava İstanbul'a ve İstanbul'u savunan il başkanımıza karşı açılmış bir davadır. Asla yalnız yürümeyecek! Bu davaya bakan 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ni de ilgiyle izliyoruz. Her nedense tüm önemli siyasi davalar bu mahkemede görülüyor. Barış akademisyenleri, avukatlar, gazeteciler..."

ADLİYE ÖNÜNDE CANAN KAFTANCIOĞLU'NA DESTEK
CHP'liler İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak, Canan Kaftancıoğlu'nu yalnız bırakmadı. CHP Kartal İlçe Başkanlığı 'Biz de onu savunacağız' dövizleri açtı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.