Çavuşoğlu'ndan AB'ye Ayasofya tepkisi: Kınama sözünü reddediyoruz

Çavuşoğlu'ndan AB'ye Ayasofya tepkisi: Kınama sözünü reddediyoruz
AB'nin, Ayasofya'ya yönelik açıklamalarına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Kınama sözünü reddediyoruz. İspanya'da da cami olarak inşa edilmiş kiliseye çevrilmiş eserler var. Bu, Türkiye'nin egemenlik haklarını ilgilendiren bir konu' dedi.

AB'nin, Ayasofya'ya yönelik açıklamalarına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Kınama sözünü reddediyoruz. İspanya’da da cami olarak inşa edilmiş kiliseye çevrilmiş eserler var. Bu, Türkiye'nin egemenlik haklarını ilgilendiren bir konu" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, resmi ziyaret amacıyla Ankara'da bulunan Malta Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo ile bir araya geldi.

NE OLMUŞTU?

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısında, Türkiye'nin Ayasofya'nın statüsünün değiştirmesine ilişkin karar kınanmıştı.

Basın toplantısında konuşan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 'Türkiye'nin önemli bir partner olduğunu belirterek İlişkilerin Avrupa Birliği değerleri, çıkarları ve prensipleri göz önünde bulundurarak güçlendirmesi gerektiğini' söylemişti.

Taraflar arasında tansiyon düşürülmesinden yana olduklarını belirten Borrell, gelecekte gerekirse bazı önlemlerin alınabileceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.