Celal Şengör’e “taciz” protestosu

Celal Şengör’e “taciz” protestosu
Bilim insanı Celal Şengör, İzmir’de katıldığı bir etkinlik öncesinde kadınlar tarafından protesto edildi.

Celal Şengör İzmir’de protesto şoku yaşadı! Bir grup kadın Şengör’ün söyleşi yapacağı etkinlik merkezi önünde bir araya gelerek sloganlar attı. "Hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak dolaşamayacaksın bu sokaklarda..." diye bağıran kadınlar, ““Tacizci hoca istemiyoruz” sloganları da attı.

Açıklama geldi

Kendilerini Kampüs Cadıları olarak adlandıran grup, Celal Şengör’ü prostesto etme nedenlerine ilişkin sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı. Twitter paylaşımında; “Tacizci Celal Şengör’ün Karşıyaka Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı söyleşisine ‘bilim insanı’ olarak davet edilmesini protesto ettik. Mesleki unvanlarınız, statünüz tacizi aklamanın bahanesi olamaz! Tacizci akademisyenleri korumanızı kabul etmeyeceğiz!” ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Celal Şengör katıldığı bir programda bir kadın öğrencisini taciz ettiğini itiraf etmişti. Şengör o anları; Şengör, “Yanımda duruyor. O kadar kızdırdı ki Saniye'nin eteğini kaldırdım, kıçına bir tokat attım. Bu, dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Babam bile böyle bir şey yapmadı dedi. Hah dedim eksik kalmış şimdi tamamlandı” ifadeleri ile anlatmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.