Cem Küçük'ün duyumu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Büyükekşi'nin istifasını istedi

Cem Küçük'ün duyumu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Büyükekşi'nin istifasını istedi
Gazeteci Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istediğini iddia etti.

Süper Lig 2022-2023 Sezonu şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda karşı karşıya gelecekti. Ancak gerçekleşmesi gereken maç öncesinde beklenmedik kriz patlak verdi. Suudi yetkililerin Cumhuriyetin 100. yılında iki takımın 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ile Atatürk fotoğrafına, tişörte ve İstiklal Marşı'na olumsuz yanıt vermesi gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu yaşanan olay büyük yankı uyandırdı ve tartışmaları da beraberinde getirdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istediklerini ifade etmiş ve bunun Suudi yetkililer tarafından kabul edilmediğini söylemişti. Koç, "Tam belli değil, duruma göre bakacağız" demişti.

İki kulüp ve TFF’den ortak açıklama

Yaşanan gelişmelerin ardından iki kulüp ve TFF’den ortak açıklama geldi. Yapılan açıklamada '2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle' ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Öte yandan açıklamada yer alan "Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.” ifadeleri ise dikkat çekti.

Açıklamada “Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.” denildi.

"Erdoğan, Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istedi"

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istediğini ileri sürdü. Küçük, "Son Dakika: Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istediği duyumum var." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.