Cemal Kaşıkçı son röportajında Suudi Arabistan hükümetini eleştirmiş

Cemal Kaşıkçı son röportajında Suudi Arabistan hükümetini eleştirmiş
Geçtiğimiz haftadan bu yana haber alınamayan ve durumu araştırılan Cemal kaşıkçı'nın son röportajında ülkesini eleştirerek; 'Eleştirilenler tutuklanıyor. Tutuklananlar muhalif bile değil' dediği ortaya çıktı.

Kaybolduktan 3 gün önce Londra'da katıldığı bir konferansta ülkesini eleştiren Cemal Kaşıkçı'dan tam bir haftadır bilgi alınamıyor. Son olarak Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda görülen Washington Post yazarının röportajı yayınlandı.

Kaşıkçı, konferans sonrası BBC'ye verdiği röportajda da, "Suudi Arabistan'da büyük bir değişim yaşanıyor. Bu daha önce hiç görmediğimiz bir şey. Eleştiri yapan gazeteciler tutuklanıyor. Tutuklananlar muhalif bile değil. Bu olaylar insanları korkutuyor." görüşünü aktardı. 

Birçok arkadaşının sebepsiz tutuklandığını duyduğunu ve bu nedenle Suudi Arabistan'a dönmediğini dile getiren Kaşıkçı, "Ben sadece bir gazeteciyim. Konuşma, yazma özgürlüğüne sahip bir gazeteciyim. Washington Post gazetesi bana bir alan verdi ve ben de orada düşüncelerimi özgürce yazıyorum. Keşke bu fırsat bana kendi ülkemde verilseydi." ifadelerini kullandı. 

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Kaşıkçı, geçen hafta salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra ortadan kaybolmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.