Çerkez Cengiz tahliye oldu! Cengiz Şıklaroğlu (Çerkez Cengiz) kimdir?

Çerkez Cengiz tahliye oldu! Cengiz Şıklaroğlu (Çerkez Cengiz) kimdir?
'Çerkez Cengiz' lakaplı Cengiz Şıklaroğlu 2016 yılı başında geldiği Türkiye’de Suriye’deki Türkmenlere yardım etmesi için bazı işadamlarına zorla senet imzalattığı iddiasıyla yargılandığı davalardan 10 ay hapis cezası alması ve evinde beslediği vahşi hayvalarıyla adını sıkça duyduğumuz bir isim. "Bir süre aranızda olmayacağım" diyip ortadan yok olan Çerkez Cengiz, dün tahliye haberini sosyal medya hesabından paylaştı. Peki, Çerkez Cengiz kimdir?

'Çerkez Cengiz' lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, "Bir süre buralarda olmayacağım" diyerek uzun süre sonra sosyal medya hesabından cezaeevinden çıktığını duyurdu.

'Çerkez Cengiz' lakaplı Cengiz Şıklaroğlu kimdir?

Çerkez 4 Mart.2018'de daha önce cezaevine konvoyla gittiğine dair şovuyla gündeme gelen, kamuoyunda 'Çerkes Cengiz' olarak bilinen Cengiz Şıklaroğlu, saatlerde gözaltına alınmıştı. Şıklaroğlu, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bazı suçlardan aranan Cengiz Şıklaroğlu'nun yakalanması için Beykoz'da bir adrese operasyon düzenledi.

Cengiz Şıklaroğlu ile bir adamının gözaltına alındığı operasyonda, 14 av tüfeği, 1 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Şıklaroğlu savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şıklaroğlu, haftada bir gün polis merkezine giderek imza atacak.

Bir anda anda Türkiye’nin gündemine oturan Çerkez Cengiz lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, 2016 yılı başında geldiği Türkiye'de Suriye'deki Türkmenlere yardım etmesi için bazı işadamlarına zorla senet imzalattığı iddiasıyla yargılandığı davalardan 10 ay hapis cezası almıştı.

Toplamda 10 ay hapis yatacak olan Cengiz Şıklaroğlu, 100 araçlık konvoyla cezaevine gitmiş ve bu 'şov' çok tartışılmıştı.

Cengiz Şıklaroğlu 2005 -2016 yılları arasında askeri suç örgütlüğü liderliği, askeri casusluk, Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'a suikast suçlarından Rusya'da yargılan ve suçlamalardan beraat etmişti.

Sosyal medyadaki kendi anlatımlarına göre Kurduğu Angels Yachts şirketi Türkiye’nin en büyük lüks yat üreticilerinden. Bunun yanında 7 şirket daha kurarak bir ‘holdinge’ dönüştü. Kendisinin kartvizitinde de Angel Group CEO’su Cengiz Şıklaroğlu yazıyor. Şıklaroğlu’nun grubunun bünyesinde vip otomobil kiralama, rüzgar türbinleri ve pil ithalatı yapan Angel Energy, Angel Organics ile organik tohum ithalatı yapan firmalar da bulunuyor. Ayrıca bir kozmetik şirketi de yar alıyor. Ama en gözde şirketi askeri silahlar da üreten Silahsan. Zaten Instagram hesabından sık sık silahlarla çekilmiş pozlar yayınlamayı da ihmal etmiyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında "Bir süre aranızda olamayacağım" diyerek ortalardan yok alan Çerkez Cengiz, dün sosyal medya hesabından cezaevinden çıktığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.