Çeşme'de elleri kelepçeli Somalili göçmen suda aranıyor

Çeşme'de elleri kelepçeli Somalili göçmen suda aranıyor
Yunanistan tarafından elleri kelepçeli geri itilen 3 göçmen ölü bulundu, 3'ü kurtarıldı, Somali uyruklu 1 göçmen ise aranıyor.

Dün gece 03.00'e doğru Çeşme'nin Kara Abdullah Burnu açıklarında göçmenlerin olduğu bilgisi alan Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, botla bölgeye giderek Sierra Leona uyruklu 3 kaçak göçmenin cesedini buldu. 2'si Sierra Leone, 1'i ise Somali uyruklu olan 3 göçmen kurtarılırken, Somalili bir göçmenin ise kaybolduğu belirtildi. Kurtarılan 3 göçmenin ise Sahil Güvenlik'teki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği blldirildi.

Bakan Soylu olayı Twitter'dan duyurdu

Olayı Twitter hesabından duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yunanistan sahil güvenlik birimleri bu gece 7 göçmeni darp edip eşyalarını alıp ellerini plastik kelepçelere bağlayıp can yeleği ve bot olmadan denize, ölüme attı Sahil Güvenliğimiz 02.55’te 2 göçmeni canlı kurtardı, bir cansız bedene ulaştı. Kayıp olanları aramaya devam ediyor" dedi ve olayla ilgili bir video paylaştı.

Görüntüde ellerinde kelepçe olduğu görülen göçmenlerden Muhammed'in, "16 Mart'ta Çeşme'ye geldik, daha sonra Yunanistan'ın Sakız Adası'na gittik. Orada iki gün kaldık. Sonra telefonlarımızı, paramızı alıp, dövdüler. Yedi kişiydik. Ayaklarıyla attılar. Ellerimizde kelepçeler vardı" dediği duyuldu.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Somali uyruklu kaıyp göçmen için arama kurtarma çalışmalarının ekipler tarafından bugün de sürdüğü, Sahil Güvenlik Botu'nun bölgede devriye gezidi, dalgıçların da göçmenin kaybolduğu Kara Abdullah Burnu açıklarına arandığı belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.