Ceyhan: İtalya'dan daha büyük bir ülkeyiz, kontrol etmemiz çok zor olur!

Ceyhan: İtalya'dan daha büyük bir ülkeyiz, kontrol etmemiz çok zor olur!
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Mehmet Ceyhan, sokağa çıkma yasağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ceyhan, "Böyle giderse sokağa çıkma yasağı getireceğiz" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Mehmet Ceyhan,"Virüsün yayılımını önlemenin tek yolu herkesin eve kapanmasıdır. 65 yaş üstüne getirilen sınırlama ölümlerin önüne geçmek için atılan bir adım. Ülkeler için sokağa çıkma yasağı kararı vermek kolay değildir. Bakın hepsi başta öneride bulundu hepsi sonra mecburen getirmek zorunda kaldı. Böyle giderse bizde aynı kararı vermek zorunda kalabiliriz" diye konuştu.

Eve kapanmak tek yol
Ceyhan , şöyle devam etti: "Akciğer hastalığı varsa ve hastaneye yatmışsa bu bir kaç haftayı buluyor.Eğer akciğere inmezse virüs ortalama 1 hafta sonra azalma başlıyor ve sonra düzeliyor. Virüs akciğere inerse göğüs ağrısı, ishal görülüyor, nefes darlığı başlıyor. Çoğunda 8 günde bulaşıcılık sona eriyor. Garanti olsun diye 14 güne kadar bekletiliyor."

İtalya'dan daha büyük bir ülkeyiz
Ceyhan, "Şu bir haftada herkes evlerine girmezse, insanlara temasa devam ederse bu işi kontrol etmemiz mümkün değil. Biz İtalya'dan daha büyük bir ülkeyiz, kontrol etmemiz çok zor olur. Şu bir haftada herkes evlerine girmezse, insanlara temasa devam ederse bu işi kontrol etmemiz mümkün değil." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.