Cezasını çocuklarımız ödeyecek

Cezasını çocuklarımız ödeyecek
Halk Evleri'nin düzenlediği bir toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Reza Zarrab davasında bir ceza kesilirse ülkemize bu ceza halkımızın cebinden verilecek. Çocuklarımız ödeyecek dedi" dedi.

Beylikdüzü Halkevi, 'Laiklik ve Demokrasi Buluşması' adını verdiği bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda Halk Evleri Siyaset Akademisi'nden Menderes Tutuş, CHP İstanbul Milletvekili ve Halk Evleri MYK Üyesi İlhan Cihaner ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'de konuşmacılar arasında yer aldı.

Toplantıda ilk sözü alan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, "Gidişatımız gidişat değil. Parlamenter demokrasi iyi kötü işleyen iktidar değişikliği anayasal düzenin çizdiği şekilde değişen, değişme ihtimali olan ülke görüntüsünden çıkmış durumdayız. AKP üzerinden iktidarı elinde bulunduran AKP elitlerinin iktidara tutunmak için yapamayacakları hiçbir şey yok gibi görünüyor. Konumuz laiklik ve demokrasi. Laiklik çok dar anlamda ele alınıyor. Bizim ülkemizde laikliği savunanlar daha çok dine dair ritüellerle işliyorlar. Bu da laiklik karşıtı yapıların ekmeğine daha kolay yağ sürüyor. Siyaseti Tayyip Erdoğan karşıtlığı veya yanlışlığı üzerinden okumakta bizi aynı sıkıntıya sokuyor" dedi.

Çocuklarımız sokaklarda 
Eğitimin giderek kötü bir hal aldığını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise "Halk evleri Üyeleri'nden ve Haziran Hareketi'nden çok korkuyorlar" diye konuştu. Şeker, "3-5 kişi bir araya gelse hemen gözaltına alıyorlar. Korkmakta da çok haklılar. Halk isterse iktidarı sırtından hemen indirir çünkü. 4+4+4 sistemi ile eğitim fiilen 8 yıla düşürülmüş oldu. Çocuklara gidin açık öğretimde okuyun dediler. Böyle olunca bu çocuklar sokakta birilerinin eline kalmış oluyor. Eğitimsiz, eğitimi olsa iş bulunamayan bir yapı var ortada. AKP son 15 yılda toplumun yüzde 99'unu mağdur etti. Herkesi istismar etti, en sonda Atatürk'ü istismar etmeye kalktı. Bunlar her şeyi Reza'da olduğu gibi bayrağın arkasına saklıyorlar. Yüzde 99'luk bir gruptan alınan kazanç bir takım kişilere verildi. Reza Zarrab davasında bir ceza kesilirse ülkemize bu ceza halkımızın cebinden verilecek. Çocuklarımız ödeyecek dedi" dedi

Laiklik toplumsal bir harekettir
Halk Evleri Siyaset Akademisi'nden Menderes Tutuş, "Dinin devleti ele geçirdiği devletin dinselleştiği bir süreç yaşıyoruz. O bakımdan laiklik sadece dinle devlet işlerinin ayrıştırılması olarak görülmemesi lazım. Laiklik toplumsal bir harekettir" dedi.

Atatürk’ün kıymeti bilinmiyor
103 yaşında olduğunu söyleyen bir vatandaş da söz alarak "Her şeyi gördüm ama bugünkü iktidarın başarısı televizyonların kapatılmasından ve gazetecilerin içeri atılması ile şahlandı. Son seçimlerde oylamada kaşe vuranların oyunu alıp kazandı. Bugün şeriatla yönetiliyoruz. Cumhuriyet söylemleri doğru değil. Atatürk'ün kıymetini bilen yok" diye konuştu. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.