Chakar'a reveransı tartışma yaratmıştı, Özgür Özel arkasında durdu: 'Hiç pişman değilim'

Chakar'a reveransı tartışma yaratmıştı, Özgür Özel arkasında durdu: 'Hiç pişman değilim'
CHP lideri Özgür Özel, soprano Pervin Chakar'ın konserinde reverans yapıp elini öpmesine yönelik gelen eleştirilere yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın ‘Bir Opera Gecesi’ dinletisine katılması ve konser sonrası Pervîn Chakar'ı sahnede tebrik eden Özel Chakar'ın elini öpmesi tartışma yarattı.

Sosyal medya kullanıcıları da "Fotoğrafta neden Apdullah Öcalan yok? Bir tek o eksik sanki…", "Kemal'in yokluğunu aratmıyorsun maşallah." "Kürt devleti kurmak isteyenin ağzından" söylemlerinde bulunarak tepkilerini dile getirirken Özel'in hareketini doğru bulan ve destek çıkanlar da oldu.

Tartışmalar sürerken Sözcü TV'ye konuşan Özel, Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa'nın ‘Bir Opera Gecesi' dinletisine katılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir sanatçıya ve sanatına duyduğu saygıdan dolayı Chakar'n elini öptüğünü dile getiren Özel, "Ben sanatçının elini öptüm. Hiç pişman değilim. Yarın olsa yine aynı eli öperim." dedi.

Özel konuyla ilgili şunları söyledi:

Devlet Bey de kızdı geçen gün… Kızacaksa Tayyip Bey'e kızacak önce. Pervin Chakar, TRT Kürdi'de tek çıkan opera sanatçısı. Pervin Chakar (eleştirilere ilişkin) öyle biriyse neden devletin televizyonuna çıkarıyorsunuz? Kaldı ki ben Pervin Chakar, ‘Türkiye Kürdistan'ı' falan dememiş… Pervin Chakar'ın ‘Kürdistan' ifadesini Tayyip Erdoğan da kullanıyor, ‘Irak Kürdistan'ı' diye.

Muhteşem bir dinletiydi. Çıktık, çiçek vereceğiz, çok da tasarladığım bir şey değildi, elini uzatınca, sanatçıya duyduğum saygıdan bir de Atatürk'ün, Cumhuriyet'in değerleri böyledir, bir sanatçıya ve sanatına duyduğum saygıdan nezaketle elini öptüm. Ben sanatçının elini öptüm. Hiç pişman değilim. Yarın olsa yine aynı eli öperim. Pervin Chakar çıkıp da orada savaş çığırtkanlığı yapsa ben salonu terk ederim. Pervin Chakar benim de onurum, gururumdur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.