ÇHD: 8 Mart yürüyüşünde gözaltına alınan kadınlar hakkında savcılık kararını verdi

ÇHD: 8 Mart yürüyüşünde gözaltına alınan kadınlar hakkında savcılık kararını verdi
8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınlardan 12'sinin gözaltına alınmasının ardından savcılıkta ifadelerinin alındığı ve savcılığın da kararını verdiği belirtildi. Buna göre, 18 yaşından küçük olan bir kadın ayda bir imza kontrolü şartıyla serbest bırakılırken, 4 kadın imza ve yurt dışı çıkış yasağı, diğerleri de sadece yurt dışına çıkış yasağıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), dün akşam Twitter hesabından yayımladıkları açıklamayla, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan 4 kadının gözaltına alındığını açıklamıştı. Daha sonra gözaltına alınan kadın sayısının 10'a, ardından da 12'ye yükseldiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması

Müvekkillerine 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlaması yöneltildiğini belirten ÇHD, "Hukuka aykırı ve bir o kadar keyfi gözaltı işlemi karşısında müvekkillerimiz ve tüm kadınlar susma haklarını kullanıyorlar" açıklamasında bulunmuştu. Yürüyüşte atılan 'Tayyip' sloganları ve ritme göre zıplamanın Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu teşkil ettiği belirtildi.

Toplamda 18 kadın hakkında gözaltı kararı bulunduğunu aktaran ÇHD, akşam üzeri Twitter hesabından yayımladığı bir başka paylaşımında ise, hakkında arama kararı bulunan 3 kadının da savcılığa geldiğini ve yakın süre içerisinde savcılığın ifadelerini alacaklarını belirtti. 

Bu paylaşımdan 1 saat sonra paylaştıkları yeni bir twitde ise, hakkında arama kararı olan 2 kadının daha savcılığa geldiklerini söyleyen ÇHD, gözaltındaki tüm kadınların ifadelerinin alındığını ve savcılık kararını beklediklerini duyurdu.

Savcılık kararını verdi

ÇHD, Savcılık tarafından verilen kararı ise şöyle duyurdu: "Gözaltındaki 18 kadından yaşı küçük olan bir kadın ayda bir imza kontrolü tedbiri ile serbest bırakıldı. 4 kadın imza ve yurt dışı çıkış yasağı, diğer kadınlar yalnızca yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.