ÇHD: 'Boğaziçi'nde gözaltına alınan 24 öğrencinin tamamı serbest bırakıldı'

ÇHD: 'Boğaziçi'nde gözaltına alınan 24 öğrencinin tamamı serbest bırakıldı'
Çağdaş Hukukçular Derneği, Twitter hesabından Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan 24 öğrencinin tamamının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını duyurdu.

ÇHD'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, dün Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinde gözaltına alınan 24 kişi savcılık ifadeleri ardından adli kontrol tedbiri uygulanması talebi ile hakimliğe sevk edildiği ve adli kontrol tedbirleri arasında 2 kişi için ev hapsi talebi söz konusu olduğu duyurulmuştu.

ÇHD sonrasında, ev hapsi talep edilen 2 kişi dahil, gözaltındaki 24 kişinin tamamının imza adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.

Derneğin yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

"Çağlayan'da ifade işlemleri tamamlanan 24 öğrencinin tamamı adlı kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Onlara destek olmak için Çağlayan'a gelen ve gözaltına alınan öğrenciler hala Bayrampaşa Hastanesi'nde tutuluyor."

"Sağlık kontrolleri tamamlandı. Hem hastanedeki meslektaşlarımız hem de gözaltındaki basın mensuplarından alınan bilgi ve görüntülere göre, gözaltındakiler sağlık kontrolünden çıkartılırken tekrar işkenceye uğradılar. Tüm meslektaşlarımızı Vatan Emniyet’e çağırıyoruz."

"Vatan Emniyet’teki meslektaşlarımızın Güvenlik Şubeye girişleri engelleniyor. Emniyet bahçesinde kolluk tarafından fiziki müdahalelere maruz kalan meslektaşlarımız oldu. Tutanak tutulmasının ardından ancak iki meslektaşımız şubeye giriş yapabildi. Keyfi engelleme devam ediyor."

"Fiziki engelleme sona erdi. Gözaltı otobüsleri emniyet bahçesinde, gözaltındaki gençler araç içerisinde bekletiliyorlar. Su ve şeker ihtiyaçları meslektaşlarımız tarafından gideriliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.