CHP 36. Olağan Kurultayı Genel Başkan kim olacak - Adaylar ve son dakika bilgileri

CHP 36. Olağan Kurultayı Genel Başkan kim olacak - Adaylar ve son dakika bilgileri
Cumhuriyet Halk Partisi'nde kritik hafta sonu. Mevcut Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında üç önemli isim yer alıyor. Bugün ve yarın gerçekleşecek kurultay sonrasında genel başkan da belli olacak. Peki 36. CHP Olağan Kurultayı'nda adaylar kim ve başkan ne zaman belirlenecek. İşte detaylar...

Rekor delege başvurusunun gerçekleştiği CHP 36. Olağan Kurultayı'nda kimin başkan olacağı merak ediliyor. Mevcut Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak isimlerin alacakları oylar ve seçimin sonucu büyük önem taşıyor. Ana muhalefet partisinin yeni liderini belirleyecek olan kritik iki günlük süreçte hangi adayın zaferle ayrılacağı konusunda partililer gibi siyasetle ilgilenen herkes yorumlarda bulunuyor.

CHP 36. Olağan Kurultayı'nda adaylar kim?
CHP'nin mevcut lideri Kılıçdaroğlu üç ismin karşısında bir kez daha genel başkanlık görevini yürütmek için çaba gösterecek. Kılıçdaroğlu'nun yanısıra, daha önce de aday olmuş, ancak seçilemiş Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ismi ön plana çıkıyor.İstanbul eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve YARSAV'ın eski başkanlarından Ömer Faruk Eminağaoğlu da genel başkanlık koltuğuna talip olan diğer isimler.

CHP 36. Olağan Kurultayı ne zaman?
Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni liderini belirleyecek olan kurultay bugün ve yarın yapılacak.

DELEGELERİN YÜZDE 10’UNUN İMZASI GEREKİYOR
CHP'de tüzük gereği Genel Başkan adayı olabilmek için delegelerin yüzde 10'unun imzasını almak yetiyor.  Bu da yaklaşık 1200 delegenin en az 120'sinin imzasını almayı gerektiriyor.

EN BÜYÜK YARIŞ PARTİ MECLİSİ İÇİN
İki gün sürecek olan CHP kurultayında ilk gün Genel Başkanlık, ikinci gün ise partinin en üst kurulu olan Parti Meclisi için seçim yapılacak.  Parti Meclisinde, 8'i Bilim Kurulu üyesi olmak üzere, toplam 60 üye yer alıyor.

REKOR BAŞVURU VAR
Ancak CHP'nin yarınki kurultayı için daha şimdiden bu 60 kişilik sandalye için binden fazla aday bulunuyor. Vekilllerin de büyük çoğunluğunun parti meclisi adayı olduğu kurultayda seçimler,  eğer delegeler son anda farklı bir karar vermezse, çarşaf liste ile yapılacak.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNGÖRÜLMÜYOR
CHP'nin bu hafta sonu yapılacak kurultayında, Genel Merkez tarafından herhangi bir tüzük değişikliği öngörülmüyor.  Ancak başını Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner gibi vekillerin çektiği bir grup, CHP tüzüğünden seçimlerde “blok liste” uygulamasını tümden kaldıracak bir tüzük değişikliği için imza topluyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.