CHP Delegesinin kafası karışık!

CHP Delegesinin kafası karışık!
Muharrem İnce öncülüğünde hareket eden CHP’nin muhalif kanadı olağanüstü kurultay için imza kampanyası başlattı. 4 saatte 100 imza toplanırken, İstanbul delegesinin kurultay konusunda kafasının karışık olduğu gözlendi. Gazetemizin ulaştığı delegeler net cevaplar vermekten kaçındı. 176 delegesi bulunan İstanbul, olağanüstü kurultayın en belirleyici ili olacak .

Olağanüstü kurultay için 634 imza lazım
Muharrem İnce'ye yakınlığı ile bilinen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay için imza kampanyası başlattıklarını duyurdu. 4 saat içerisinde 100 imzanın toplandığını belirten Tüzün, “Gerekli imza sayısı olan 634'e ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi. CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise partinin gündeminde kurultay olmadığını tekrarladı ve yeterli imzanın toplanamayacağını iddia etti. Kurultay çağrısı yapan CHP eski Milletvekili Gaye Usluer de 24 Haziran'ın ardından hiçbir şey  olmamış gibi davranılamayacağını, meselenin, kimin yöneteceği   değil nasıl yöneteceği olduğunu söyledi. 

İstanbul delegesi kararını vermemiş
176 delegesiyle kurultay sürecinde büyük rol oynayacak olan İstanbul'da ise partililerin kafasının karışık olduğu gözlendi. Kurultay delegesi olan CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, imza kampanyasına destek verip vermeyeceğini, “Henüz bir karar vermedik. Belediye Başkanımızla oturup değerlendireceğiz” şeklinde açıkladı. Bir diğer delege Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ise “Gündemimizde yerel seçim var. Delegelerimizle henüz bir araya gelmedik” ifadelerini kullandı. Kurultay delegesi Uğur Dağ da ekip halinde hareket ettiklerini belirterek, “Şu anki düşüncemiz sayın     Kılıçdaroğlu'nun göreve devam etmesi yönünde” dedi. 

Değişim şart!
Kurultay delegesi olmayan bazı CHP ilçe başkanları ise değişim talebine yeşil ışık yaktı. Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, “Değişim şart” diyerek olağanüstü kurultaya destek verdi. 9 delegesi bulunan Avcılar'ın İlçe Başkanı Erhan Bozan da kendi oyu bulunmadığını, delegenin en doğru kararı vereceğini belirtti. Delegesi bulunmayan bir diğer ilçe Silivri'nin İlçe Başkanı Suna Göçengil, partide bir değişim talebi olduğunu açıkladı. Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen ise kendisinin delege olmadığını belirtti; “Kurultay için çok erken. Önümüzde yerel seçim var” yorumunu yaptı. 

Kurultay çözüm değil!
CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kurultay hakkında yaptığı açıklamada, “Olağanüstü kurultay için çağrı yapılması, gerçekçi bir çözüm olmayacağı gibi asıl yapılması gerekenlerin önünde bir engel olacaktır” ifadelerini kullanmıştı

Ekrem Hacıhasanoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.