CHP'den 'Gara operasyonu' için araştırma komisyonu önerisi

CHP'den 'Gara operasyonu' için araştırma komisyonu önerisi
Gara'da PKK tarafından rehin tutulan 13 kişinin şehit edilmesinin ardından CHP soruşturma için harekete geçerek, Gara'da 13 şehit verdiğimiz rehine kurtarma operasyonunun neden başarısız olduğunun belirlenmesi için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te Türk Silahlı Kuvvetleri kanunu görüşmeleri sırasında söz alarak, PKK’nın rehin tuttuğu 13 asker, polis ve sivil görevlinin kurtarılmasına yönelik Gara operasyonunun başarısızlıkla sonuçlanmasının nedenlerinin Meclis’te araştırılmasını istedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLİYORUM"

Çakırözer, "Silahsız rehineleri böylesine alçakça katleden terör örgütünü ve onun sınırımızın dışında konuşlanarak ülkemizin güvenliğine tehdit oluşturmasına olanak sağlayanları bu kürsüden lanetliyorum. Terör örgütünün kaçırıp yıllarca rehin aldığı ve vahşice öldürdüğü şehitlerimizin kurtarılmasına yönelik yapılan operasyonun başarısız sonuçlanması istisnasız hepimizi üzmüştür" dedi.

Çakırözer, Gara’da yaşananlar sonrası atılması gereken adımlara dikkat çekerek, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "Birincisi, bu başarısızlığın siyasi sorumluluğunun mutlaka üstlenilmesi gerekir. Dünyanın neresinde olursa olsun, başarısız bir rehine kurtarma operasyonunun sorumluları halkına hesap verir. AKP Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi ifadesiyle de teyit ettiği başarısızlığın sorumluları halka hesap vermelidir.

"SORULARIN HİÇBİRİSİ YANITLANMADI"

Yapılan açıklamalar, Meclisimize verilen bilgilendirme yeterli değildir. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorduğu 5 hayati soru hâlâ yanıtlanmış değildir. Aynı şekilde, önceki gün yapılan görüşmelerde bu kürsüde siyasi parti sözcülerinin dile getirdiği son derece önemli soruların hiçbiri yanıtlanmış değildir."

Çakırözer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu operasyonda neden başarısız olduğunun ön yargısız bir biçimde inceleyecek bir soruşturmaya ihtiyaç olduğuna da vurgu yaptı. Bu konuda Meclis’in önderlik etmesi gerektiğini söyleyen Çakırözer, "Meclis’te bir Araştırma Komisyonu kurulmalı, ilgili kurumların yetkilileri dinlenmelidir. İstihbarat olsun, operasyonel olsun bu operasyonun başarısızlığının ardında yatan nedenler tüm boyutlarıyla ortaya konulmalıdır. Geleceğe ışık tutacak tavsiyelerle birlikte bu rapor kamuoyuna açıklanmalıdır. Ancak bu şekilde, PKK olsun, FETÖ olsun bu konunun terör örgütleri tarafından istismar edilmesi ve yurt dışında Türkiye aleyhinde kullanılma girişimleri engellenmiş olur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.