CHP'den İstanbul radyosu sorusu: Binalar geri verilecek mi?

CHP'den İstanbul radyosu sorusu: Binalar geri verilecek mi?
CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, TRT'nin İstanbul Ulus Yerleşkesi ve Harbiye'deki İstanbul Radyosu binalarının boşaltılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru sordu: Binalar TRT'ye geri verilecek mi?

CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İstanbul'daki TRT binalarının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasını TBMM gündemine taşıdı. Harbiye'deki İstanbul Radyosu (Radyoevi) binasının Anıtsal Yapı Statüsü'nün bulunduğuna dikkat çeken Kılınç, binanın 2000 yılında otel yapılmak, 2012 yılında ise Birleşmiş Milletler'e tahsis edilmek istendiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a, "Güçlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra TRT, İstanbul Ulus Yerleşkesi ile Harbiye’deki radyoevine geri dönecek midir?" diye sordu.

"BİNALARIN GELECEĞİYLE İLGİLİ BELİRSİZLİKLER OLUŞTU"

Koronavirüs salgını koşullarında olunmasına rağmen binaların boşaltılma işlemlerinin acil bir şekilde yapıldığını belirten Kılınç, "Taşınma gerekçeleri ile ilgili olarak  gerekli açıklamaların yapılmaması, tadilatın yapılacağı TRT binalarının geleceği ile ilgili belirsizliklerin oluşmasına neden olmuştur" dedi.

CHP'li Kılınç, Radyoevi binasının 75 yıldır haber, müzik ve eğlence programlarına ev sahipliği yaptığını anımsatarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a şu soruları sordu: 

"HERHANGİ BİR RAPOR BULUNMAKTA MIDIR?"

-TRT Harbiye Radyoevi ve TRT Ulus Televizyon binalarının depreme dayanıklı olup olmadığına ilişkin herhangi bir rapor bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa, hangi kurum / kuruluş tarafından hazırlanmıştır ve rapordaki tespitler nelerdir?

 -TRT Harbiye Radyoevi ve TRT Ulus Televizyon binalarının depreme karşı güçlendirilmesi için ihale yapılmış mıdır, güçlendirme amaçlı tadilat süreci ne zaman başlayacak ve ne zaman tamamlanacaktır?

 -Güçlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra TRT, İstanbul Ulus Yerleşkesi ile Harbiye’deki radyoevine geri dönecek midir? Bunun için ön görülen tarih nedir? ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.