CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Beceriksizlik gözükmesin diye...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Beceriksizlik gözükmesin diye...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Van'da kanaat önderleri buluşmasında konuşuyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Van'da kanaat önderleri buluşmasında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Farklı düşünebiliriz, farklı düşünürsek zaten Türkiye'yi büyütemeyiz dünyayı geliştiremeyiz. Farklı düşündük diye birbirimize kin ve öfke duymamalıyız. Tam tersine oturup tartışabiliriz. Akıl akıldan üstündür. 

Ülkemizi dünyanın saygın ülkelerinden birisi haline getirebiliriz. Bunun için devleti yönetenlere büyük önem düşüyor. 

İçinde bulunduğumuz sorunları anlatırken çözümleri de anlatmaya çalışıyorum.

Darbe anayasasını kaldıracağız. 

Eğer anayasada devleti yönetmenin temel kurallarından birisi cumhuriyeti ve demokrasiyi korumaksa ve demokrasi korunmuyorsa demokrasi bir anlamda yok ediliyorsa oturup düşünmemiz lazım.

Siz sanıyorsunuz ki biz gidiyoruz sandığa milletvekili seçiyoruz. Siz sadece genel başkanların seçtiği listenin altına mühür basıyorsunuz. Adı milletvekili ama milletvekili değil en baştakinin vekili oluyor. Öyle olunca ne oluyor? Milletvekilleri genel başkanların vesayeti altında kalıyor. 

Milletin vekilini milletin seçmesi lazım. 

Belediye başkanını belde halkı seçiyor, belediye meclis üyelerini belde halkı seçiyor. Belediye başkanlarını alıyorsun yerine kayyum atıyorsun. Haklı nedenle görevden alsan bile belediye meclisi var. Onlar seçsin. 

Düşünce özgürlüğü, medya özgürlüğü olması lazım. Daha geçen gün orman yangınları dolayısıyla talimat verildi televizyon kanallarına. "Yangınları göstermeyin.." Niçin? Millet görmesin. Hükümetin beceriksizliğini, Saray'ın beceriksizliğini millet görmesin. FOX muhabiri "kabus gibidir" diyor, "vay sen nasıl kabus dedin..." cezalar veriliyor. Bunlar halkın bilgilenme hakkının elinden alınmasıdır. Darbe anayasası bile "Basın hürdür, sansür edilemez" diyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.