CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa mı edecek? Gözler parti toplantısında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa mı edecek? Gözler parti toplantısında
22 Mayıs 2010 tarihinde Deniz Baykal'ın istifası sonrasında CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Haziran'da da seçimlerden mağlup ayrılması partililere kazan kaldırttı. İstifa iddiaları giderek artarken bugün toplanacak olan MYK sonrasında Kılıçdaroğlu ilk kez seçimleri değerlendirecek. Peki Kemal Kılıçdaorğlu istifa edecek mi? İşte detaylar...

Partisinin oylarını geçen seçime göre yüzde 2.5 düşürerek eleştirilerin hedef noktası haline gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geleceği tartışılıyor. Partideki üyelerden sokaktaki vatandaşa kadar pek çok kişi artık değişim isterken görevin Muharrem İnce'ye devredilmesi de konuşuluyor. 8 senelik parti iktidarında hiçbir seçimi kazanamayan Kılıçdaroğlu'nun bugün yapacağı toplantıda istifasını açıklayacağı iddiaları da öne sürülüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin çok önünde bir oy alarak gündemi adeta değiştiren İnce'nin açıklamaları herkesi etkiledi. Yüzde 30'luk oranı daha da yukarı çekebileceklerini ve bu oranı dahi çok kısa sürede yakaladıklarını belirten İnce'nin sözlerinin ardından artık Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda daha fazla oturmayacağı şeklinde de değerlendiriliyor. Dünkü basın toplantısında  “Yüzde 50 barajını yıktık, yüzde 50’yi de yıkarız. Bana derlerse yürü önümüzden ben hazırım” açıklaması da yapan İnce'nin akşam saatlerinde paylaştığı 'Bu böyle yarım kalmayacak' temalı video da bazı işaretleri beraberinde getirdi. Çok sayıda partili de Kılıçdaroğlu'nun bırakmasını istiyor.

Kulislerde “istifa” iddiaları
Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun bugünkü MYK’nın ardından kurultay çağrısı yaparak görevini İnce’ye devretme kararı alabileceği iddiaları dillendirildi. Ancak parti kurmayları gelinen aşamada bir istifa ya da yeni bir genel başkanlık yarışını beklemediklerini dile getirdi. Bugünkü MYK toplantısında seçim sonuçlarının ayrıntılı olarak masaya yatırılacağı kaydedildi.

Seçimli kurultay için üç yöntem
CHP tüzüğüne göre, seçimli olağanüstü kurultay, üç şekilde toplanabiliyor. Seçimli kurultay için genel başkanın çağrısı, Parti Meclisi’nin kararı ya da kurultay delegelerinin salt çoğunluğunun noter onaylı imzası gerekiyor.

MYK sonrası konuşacak
Kılıçdaroğlu MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek, seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmelerini yapacak.

Kurultay gündemimizde yok
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu görevine devam edecek. Bugün 3.5 saat toplantı yaptık. Geleceği planladık. Kurultay planımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum