CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a: Kardeşim sen devlet değilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a: Kardeşim sen devlet değilsin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah saatlerinde FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat'te İsmail Küçükkaya'nın oğlu oldu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek; "Kardeşim sen devlet değilsin" dedi.

- Hem iktidara hem de erken seçime hazırız. Böyle bir ortamda yaşanmaz. Haksızlık ediyoruz vatandaşımıza. Bu ortamı bitireceğiz.

- Sanıyorlar ki adalet bina ile gerçekleşiyor.

- Bugüne kadar FETÖ'nün siyasi ayağını neden ortaya çıkarmadınız?  Bütün ayakları ortaya çıktı, nerede bunun siyasi ayağı. Neden Bahçeli sormuyor?

- Devlet yönetilmiyor, devlet saraya mahkum edilmiş gibi. "Ben her şeyi yaparım" diyor. 


AFGANİSTAN VE MÜLTECİLER KONUSU

- Şöyle bir yanlışımız var. Türkiye'de yaşayan vatandaşlar olarak mültecilere kızıyoruz. Ben kızmıyorum. Mültecilere niye kızalım, mülteciyi buraya getirene kızacaksın. Kapıları açmışsınız, herkes burada. Savaşı başlatan, oradaki gerilimi tırmandıran, oraya destek veren de bir anlamda şimdiki iktidar. Sen sınırları açtın, mülteciler gelirse onları bir yerde toplarsın. Belli bir alanı çevirirsin burada kalırlar. Bunlar getirdiler Türkiye'nin her tarafına dağıttılar. Vatandaş bunlarla yüz yüze gelmeye başladı, bunlar dükkan açmaya başladılar. Olaylar çıktı, cinayetler oldu. 

- Afganistan'da bunlar baştan gittiler Biden'la görüşme yaptılar. Dışişleri Bakanlığı yok orada. "Ben varım Dışişleri bana bağlı" diyor. Kardeşim sen devlet değilsin. Ne görüştün arkadaş sen? Çıkıp açıklamadı. 

- Burası yol geçen hanı mı? Afganistan'dan çıkacak 2 bin 500 km'den fazla yolu katedecek sonra sınırlarımızdan girecek. Hepsi cepheden yeni gelmiş gençler gibi. Kadın, çocuk yok. Türkiye için potansiyel tehlike. 

- İtirazımız ve kamuoyunun desteğiyle vazgeçtiler, askerimizi geri çektiler. 

- İktidara geldiğimizde mültecileri ülkelerine göndereceğiz. Bunların kayıtları var, kayıt dışı olanlar da var. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.