CHP Grup Başkanvekili Özkoç: 'Öcalan istediği için mi HDP'yi kapatıyorsunuz?'

CHP Grup Başkanvekili Özkoç: 'Öcalan istediği için mi HDP'yi kapatıyorsunuz?'
CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Twitter hesabından 'Abdullah Öcalan istediği için mi HDP'yi kapatıyorsunuz?' dedi.

Twitter hesabından büyük harflerle paylaşımda bulunan Özkoç, "ABDULLAH ÖCALAN İSTEDİĞİ İÇİN Mİ HDP’Yİ KAPATIYORSUNUZ?" diye yazdı.

Söz konusu paylaşım, iki saat içerisinde,  348 kez yeniden paylaşılırken, 2 bin 700'ün üzerinde beğeni aldı.

Bugün düzenlediği basın toplantısında da eleştirilerde bulunan Özkoç, "Türkiye'nin sorunlarının çözüm adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir demeye devam ederken, o ısrarla muhatap olarak Öcalan'ı ve PKK'yı aldı. Öcalan ve PKK, Kürt sorunun tek muhatabı kendileri olmak istiyordu. HDP'nin kapatılma amacı da tam buna hizmet etmektedir. Şimdi soruyorum, bu yüzden mi yani Abdullah Öcalan ve PKK, "Kürt sorununun tek muhatabı biziz, başka muhatap istemiyoruz" dedikleri için mi siz HDP'nin kapatılması ile ilgili yargıya gerekli uyarıyı yapıp, yargıyı harekete geçirdiniz? Bunu muhakkak açıklamak zorundasınız. Bundan dolayı mı, PKK istediği için mi, Abdullah Öcalan istediği için mi milletvekilini 2016'daki meselesi bahane edilip, bir tweeti bahane edilip ilk önce milletvekilliği düşürüldü, arkasından da HDP'nin kapatılma emri geldi. PKK ve Öcalan'ı muhatap almaya devam edecek misiniz? Bundan sonra da bu muhataplık devam edecek mi? Bunu kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması gerekiyor" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.