CHP Haliç Kongre Merkezi'nde İmamoğlu'nu tanıtıyor

CHP Haliç Kongre Merkezi'nde İmamoğlu'nu tanıtıyor
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantısında tanıtıldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için tanıtım toplantısı düzenliyor.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı toplantıya AKP, MHP, HDP, İYİ Parti ve diğer siyasi partilerin il başkanlarının da davet edildi.

Toplantı saygı duruşu ile Haliç Kongre Merkezi'nde saat 11:00'de başladı. İmamoğlu bugün fiilen sahaya inmiş olacak. 

Toplantı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuşması ile başladı.

Hepimizin güzel yarınlarının ilk gününe hoş geldiniz. 11 aydır ne inancımızdan ne de İstanbul'u İstanbullularla kurtarmaktan vazgeçmedik. Adayımız sensin dedik, çünkü adayımız gökyüzüne baktığında gökdelenler değil yıldızlar görmek isteyen biriydi.

Yönetmek kelimesini sadece idare etmek olarak anlamayan, birlikte yönetmeyi anlayan bir anlayışımız var. Hak ettiğimiz şeyler var. Upuzun yıllardır hiç göremediği haklardan söz ediyorum.

Herşeyden önce bu şehirde insanca ve hakça yaşamayı hak ediyoruz. Yerel yönetim demek halkla birlik olmak demek, benim değil bizim doğrularımız demek. benim isteklerim değil, halkın istekleri demek. İstanbul'u hep birlikte yöneceğiz ama önce bu şehri hep birlikte kurtaracağız. Birleşerek büyüyecek ve bu hikayenin kahramanın koskoca bir şehir olduğunu herkese göstereceğiz. Karanlığı çağıranlara karşı elinde ışık tutanların, korkuyu salanların karşısında korkusuz yürüyenlerin seçimi için yola çıkıyoruz. Bu yolculuğun sonunda biz değil, umut, barış, kardeşlik, bir kent, bir şehir kısacası İstanbul kazanacak.

KILIÇDAROĞLU KONUŞUYOR
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları :

Buraya İstanbul için toplandık. İstanbul sıradan bir kent değil. İstanbul'u yönetmek sıradan bir yönetim değildir. İstanbul'u yönetmek için bilgi, deneyim, irade lazım. Üçü kimde var Ekrem İmamoğlu'nda var

Bizim bu kararımız sıradan bir karar değildir, çünkü biz İstanbul'un ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir metropoldür.

EKREM İMAMOĞLU: BUGÜN TARİHİ BİR GÜN

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu konuştu.

İmamoğlu şunları söyledi:

Buradan bu salondan bizi ekranların başından izleyen tüm İstanbullulara sevgilerimi saygılarımı yolluyorum. Bugün tarihi bir gün. Burada hep birlikte tarihi yolculuğa çıkıyoruz. Bu güzel şehir İstanbul için zafere ulaşacağız. Kazanan İstanbul ve tüm hemşirelerimize olacaktır.

94 gün sonra oy kabinine girecek perdeyi çekecek ve istanbul’un bir sonraki seçme şansınız bulacaksınız. 

Ben İstanbul büyükşehir başkanlığına adayım. Değişim zamanının geldiğini görüyorum. Yeni bir sayfa açmanın zamanım geldiğini ben de biliyorum. 

Bu kent içinde yaşayanların hayat kalitesi düşürüldü, doğası tahrip edildi kaynakları hoyratça harcandı, ayrıştırıldı. Böyle devam edemez. İstanbul bu yolla dünya kenti olamaz. İstanbul Türkiye ekonomisinin motor gücü, İstanbul durursa Türkiye durur. İstanbul, Ankara’dan yönetilemez. İstanbul eski model yöneticiler tarafından yönetilemez yönetilemiyor. günü birlik kararlarla da yönetilemiyor. Bu şehir genç dinamik yöneticiler tarafından yönetilebilir.

 

Göreve geldiğim gün bu şehirde yaşayan herkese eşit fırsatlar tanıyacağımızı bilin. Katılımcı yeni nesil belediyecilik vaat ediyoruz. Birlikte yönetilen bir anlayış vaat ediyoruz. İstanbul’u İstanbullularla birlikte İstanbul’da yönetme sözü veriyorum. İstanbullulara yaptığı içi özenle yapan sorumluluklarını bilen kibirden arınmış liyakat sahibi genç bir yönetim kadrosu vaat ediyorum. Bu kent çok kısa zamanda dünya kenti olacak. Mahalle meclisleri kuracağız.

Küresel İstanbul Akademisi ve İstanbul Kent Üniversitesi’ni kuracağız. İnovasyon alanlarında girişimciliğin destekçisi olacağız. Merkezdeki standartları şehre yayacağız.

Trafik bu kentin kaderi olamaz. Her birimi hayatından ortalama 2 saat çalındığını biliyoruz. Bu trafik sorununu kararlılıkla ve inançla çözeceğiz.

Çok önemli gibi önümüze konulan projelerin zamanla soruna dönüşüyor. Orada katılımcılık ve şeffaflık yok. Benim hayalim İstanbulluların mutlu ve özgür olduğu bir İstanbul.

Çevrenin ranta kurban edilmediği yönetim anlayışı vaat ediyorum. Bu kentte yaşayan her ferdin hak ve özgürlüklerin güvencesi olan yönetim vaat ediyorum.

İstanbul büyükşehir belediyesinde çalışan emekçi kardeşlerimin işine emeğine dokunmayacağız.

Benim hayalimdeki İstanbul, herkese fırsat eşitliği sağlayabilen İstanbul. Cumhuriyet’e sahip çıkan bir anlayış vaat ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.