CHP'li Bulut'tan aşı tepkisi: 11 gün önce gelecekti ortada yok

CHP'li Bulut'tan aşı tepkisi: 11 gün önce gelecekti ortada yok
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut 11 gün önce gelmesi beklenen aşılarla ilgili Sağlık Bakanı Koca'nın açıklama yapmasını istedi: Virüs mutasyona uğradı, bulaşıcılığı arttı ama bizim ülkemize aşı hala gelmedi. Bakan Koca toplumu aydınlatmalıdır.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, hükümetin salgın sürecinde maske, grip aşısı ve PCR testlerinde kaos yaşattığını söylerken “Aynı kaos Kovid-19 aşısında da yaşanıyor. 11 gün önce aşının geleceği söylendi, ama ortada aşı yok. Bakan Koca, bir an önce açıklama yapmalı, toplumu aydınlatmalı” dedi.

Bulut, koronavirüs aşısının Türkiye’ye gelme takviminde yaşanan belirsizliğe dikkat çekerek açıklama yaptı. Vatandaşların büyük bir umutla aşıyı beklediğini kaydeden Bulut, “Pandeminin en başında yaşanan medikal maske krizi, grip aşısının yeterli miktarda sipariş edilmemesi ve PCR testlerinde özel hastanelerde fahiş fiyatla uygulanması nedeniyle yaşanan kaosa şimdi de Kovid-19 aşı krizi eklendi” dedi.

Aşının neden gelmediğine dair herhangi bir açıklama da yapılmadığının belirten Bulut şunları söyledi:

"VİRÜS MUTASYONA UĞRADI, BİZİM AŞI HALA GELMEDİ"

“Aşıyı hangi firma getirecek, ne zaman gelecek? Bilmiyoruz. Süreç şeffaf yürütülmüyor. Aşı gelince sağlıkçılar ve risk grupları derhal aşılanacaktı. Virüs mutasyona uğradı, bulaşıcılığı arttı ama bizim ülkemize aşı hala gelmedi.  Bir kez daha yineliyoruz. Pandemi süreci şeffaf yürütülmelidir. Hemen her konuda açıklama yapan, sürekli maske, mesafe, hijyen uyarısı yapan, koronavirüs konusunda bütün gerçekleri halktan saklayan, yanlış bilgi veren Bakan Koca, bir an önce aşıyla ilgili ‘doğru’ bir açıklama yapmalı, toplumu aydınlatmalıdır.”

ABD, Rusya, İngiltere, Suudi Arabistan gibi ülkelerde aşılamanın başladığını kaydeden Burhanettin Bulut, iktidarın pandemi sürecini yönetmek yerine, toplum sağlığını hiçe sayarak, algıyı yönettiğini, pandemiden bir başarı hikayesi çıkarma derdine düştüğünü söyledi. CHP’li Bulut, iktidara “algıyı değil, sağlığı yönetin” çağrısında bulundu.

AŞI MUAMMASI

Türkiye korona aşısı için Çin ile anlaştı ve hükümet ilk dozların 11 Aralık'ta Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Çinli şirketin de Faz-3 sonuçlarını açıklayacağı gün olarak aynı tarih açıklandı. Ancak vaka tablosunun alarm verdiği bıçak sırtı süreçte ne aşı geldi, ne de sonuçlar duyuruldu.

Türkiye'nin en az 130 milyon doz aşı temin etmesi gerekirken, şu ana kadar 50 milyon doz aşı sipariş verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Çin’den sipariş edilen aşıların 11 Aralık'tan itibaren kademeli olarak yapılmaya başlanacağını söyledi. ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.