CHP'li eski vekil hakkında yakalama kararı!

CHP'li eski vekil hakkında yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, "Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Her 2 isim de ABD'de Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık olarak gözüküyor. Erdemir dünkü duruşmayı da izlemişti. Yakalama kararının, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile a

Amerika’da devam eden Reza Zarrab soruşturmasını başlatan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan savcı Joon H. Kim’in New York Bölge Mahkemesi’ne tanık olarak ismini bildirdiği Osman Zeki Canıtez ve Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Her iki şüphelinin de New York Bölge Mahkemesi’ne bildirilen tanık listesinde isimlerinin bulunduğu, FETÖ üyeliği suçundan arandıkları ve firari durumda oldukları belirtildi.

SAHTE RAPORU AMERİKA’YA GÖTÜRDÜLER İDDİASI
ABD’de devam eden Reza Zarrab dosyasına bilgi ve belge akışı gerçekleştirdiği iddia edilen iki isimle ilgili savcılığın sevk yazısında, “17-25 Aralık darbe teşebbüsünün başarıya ulaşılamaması üzerine, ABD üzerinden yürürlüğe konulan aynı kurgunun işbirlikçiliğini yürüten ve bu doğrultuda hazırladığı dosya içerisinde örneği bulunan 28 Ocak 2014 tarihli sözde sahte raporu yurtdışına götürerek New York bölge mahkemesine ulaştırmak suretiyle delil olarak kullanılmasını sağladıkları” ifadeleri kullanıldı.

ABD DOSYASINDA TANIKLAR
Ayrıca iki ismin de Reza Zarrab dosyasında tanık olduğu da belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan ABD’li savcı Joon H.Kim’in CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir ve Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez’i New York Bölge Mahkemesi’ne tanık olarak bildirdiği belirtildi. Savcılığın talebi üzerine İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği her iki isim hakkında da yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.