CHP'li Murat Emir'den Erdoğan'a boykot tepkisi

CHP'li Murat Emir'den Erdoğan'a boykot tepkisi
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Fransız mallarına boykot' çağrısına tepki gösterdi: Ya Türkiye'ye grip aşısı gönderen tek firmanın Fransız olduğunu bilmiyor ya da aşısını olmuş kafası rahat.

Kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Emir, "Cumhurbaşkanı 'Fransız mallarını asla satın almayın' demiş. Ya Türkiye'ye grip aşısı gönderen tek firmanın Fransız olduğunu bilmiyor ya da aşısını olmuş kafası rahat" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında konuşan Erdoğan, Fransa başta olmak üzere Avrupa'yı "İslam düşmanlığı" ile suçladı. Fransa'yla son aylarda Doğu Akdeniz ve Libya'da yaşanan gerilime değinen Erdoğan, "Fransız markaları satın almayın; Fransız ürünlerine itibar etmeyin" diyerek boykot çağrısında bulundu.

MACRON'A 'İSLAM KARŞITLIĞI' ELEŞTİRİLERİ NASIL BAŞLADI?

Uzun zamandır devam eden bu gerilimin ardından Fransa'da yaşanan bir olay, Erdoğan'ın Macron'a bu kez İslam karşıtlığı eleştirileri yöneltmesine yol açtı.

Fransa'da 16 Ekim'de Samuel Paty adlı bir öğretmenin, Hz. Muhammed'in tartışmalı karikatürlerini öğrencilerine göstermesinin ardından başı kesilerek öldürülmesi sonrası Montpellier ve Toulouse kentlerindeki hükümet binalarına, Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan karikatürler yansıtıldı.

Erdoğan bu olayı, "Güya laikliğin kalesi Fransa'da Peygamber Efendimiz ile ilgili karikatürün bina duvarına yansıtılması en basit tabirle bayağılıktır. İslam düşmanlığının Türk düşmanlığı olduğunu da akıllarımızdan çıkarmamalıyız" sözleriyle eleştirmişti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.