CHP'li Özel'den Bakan Koca'ya Soma telefonu

CHP'li Özel'den Bakan Koca'ya Soma telefonu
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma'daki 12 bin maden işçisinin durumunu Sağlık Bakanı Koca ile görüştü. Özel, Bakan Koca'ya bütün işçilere koronavirüsü testi yapılmasını ve ücretli olarak 14 gün karantina altına alınmalarını önerdi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki madencilerin koronavirüs salgını sürecindeki çalışma şartlarını eleştiren ve bu durumu sürekli sosyal medyadan da dile getiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma'daki 12 bin maden işçisinin durumunu Sağlık Bakanı Koca ile görüştü. 

Özel, Bakan Koca ile telefon görüşmesini Sözcü'ye anlattı: "Burada yaşanacak gecikmenin geri dönülemez boyutlara dönüşebileceğini ilettim. Günlerin, saatlerin hatta dakikaların bu konuda çok önemli olduğunu kendisine aktardım. İki risk var. Bir tanesi filtresiz santral.

"BAKAN DEĞERLENDİRECEĞİNİ İFADE ETTİ"
Bütün Soma’yı tehdit ediyor ve madencilerin özel durumu da var. Bakan önerilerimi sordu. 12 bin 800 işçiye test yapılmasını önerdim.

Bakan değerlendireceğini ifade etti. İkinci olarak da madenlerde üretim amaçlı çalışmanın durdurulması gerektiğini, 14 gün madencilerin evlerinde karantinaya alınmaları ancak maaşlarını almaları gerektiğini ifade ettim. Bakan, ilgileneceğini iletti."

"400 MADENCİDE KORONAVİRÜS VAR"
Bu arada Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin de "Soma genelinde 400’e yakın maden işçisinde koronavirüsü testi pozitif çıktığı söyleniyor. Bu ciddi bir rakam. Her geçen gün de artıyor" açıklaması yaptı. sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.