CHP'li Öztrak: Ne zaman başı sıkışsa Ayasofya'yı ortaya atıyor

CHP'li Öztrak: Ne zaman başı sıkışsa Ayasofya'yı ortaya atıyor
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHP'li Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BERBEROĞLU KAN DAVASININ KURBANIDIR"
"Ağızlarından milli iradeyi düşürmeyenler, Erdoğan'ın atama yardımcısının gönderdiği tezkereyi TBMM'de okutarak İstanbulluların hür iradesiyle seçtiği vekilimizin, Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğini düşürdü. Herkes biliyor ki, Enis Berberoğlu siyasi garez ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı yürütülen kan davasının kurbanıdır. Enis Berberoğlu'nun yargılandığı davaya konu olan görüntü belgeleri herkesten önce yayınlayanlar, şimdi Erdoğan'ın etrafındadır. Yine "O silahlar vallahi de billahi de Türkmenlere gönderilmedi" diye ekranlarda feryat edenlerin partisi de şimdi Saray'ın küçük ortağıdır. Türkiye'yi beraber yönetiyorlar.

"Enis Berberoğlu her CHP'linin yapacağını yaptı ve Saray'ın tehdit ve şantajları karşısında eğilip bükülmedi. Demokrasi bir bedel ödenecekse bunu seve seve öderim dedi. 16 ay hapis yaptı, tahliye edilip seçimlere girdi yeniden milletvekili seçildi. Ancak görevi millet iradesini korumak olan TBMM Başkanı milletin iradesi yerine Saray'ın iradesine sahip çıktı. Meclis Başkanının şimdi suçluların telaşı içinde bize laf yetiştirmeye çalışması beyhudedir. Meclis Başkanı oturduğu koltuğun hakkını verememiştir. Milletvekilimiz Anayasa Mahkemesi'nde yargılanması devam ederken ve Anayasamızın 83. maddesi çok açıkken, 27. dönemin bitmesi beklenmeden arkadaşımızın vekilliği Saray hükümetinin vesayeti altındaki TBMM Başkanı tarafından gasp edilmiştir.

İktidar partisi kendi belediye başkanlarını istifa ettirirken, biz onları savunduk. Hiçbir parti ve siyasi görüşü ayırmadan darbedilmişti, millet iradesiyle gelen millet iradesiyle gitmelidir.

"AÇACAKSANIZ AÇIN"
18 yıldır, Saray yönetimi ne zaman başı sıkışsa Ayasofya'yı ortaya atıyor. 18 yıldır iktidardasınız, tek adamın kararına bakar iş. Bunu istismar etmeyin, bunun üzerinden siyaset yapmayın açacaksanız açın.

Biz dedik ki, Genel Başkanımız şunu söyledi, şu anda Adalet Yürüyüşü ile ilgili bir şartlar yoktur, farklıdır durum dedi. Bu bizim kendi görüşümüz, diğer partilerin görüşüne de karışamayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.