CHP'li Öztrak: O hakim adalet celladı

CHP'li Öztrak: O hakim adalet celladı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “AYM, Enis Berberoğlu'nun seçme ve seçilme hakkının gasp edildiğine oy birliği ile karar verdi. Herkes AYM'nin verdiği karara uyacak, bunu biz değil Anayasa kitapçığı söylüyor." dedi.

Anayasa yasalara ve adalete bağlı kalması gereken savcılar AYM kararlarını tanımıyor. Yargı hem kendi içinde hem yasama ile kavga ediyor. Hakimler sarayın tetikçiliğine soyunmuş. Türkiye Cumhuriyeti artık anayasal bir devlet olmaktan çıktı, kağıt üzerinde anayasalı bir devlete dönüştü.

AYM, Enis Berberoğlu'nun seçme ve seçilme hakkının gasp edildiğine oy birliği ile karar verdi. Herkes AYM'nin verdiği karara uyacak, bunu biz değil Anayasa kitapçığı söylüyor. Anayasa bir toplumsal sözleşmedir. Yasama da yargı da yürütme de yetkilerini ve meşruiyetini Anayasa'dan alır. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti: HSK re'sen harekete geçmelidir, ama her şeyde re'sen harekete geçen HSK'dan tık yok. Bu suçun mağduru sadece Enis Berberoğlu, sadece CHP değildir, bu suçun gerçek mağduru o Anayasa'ya evet diyen milli iradedir. Bu suçun gerçek mağduru anayasa ve hukuk devleti askıya alındığı için askıda ekmeğe mahkum edilen milletimizdir.

‘O HAKİM ADALET CELLADI’

Enis Berberoğlu'nun davasına bakan hakim, sarayın icra memuru adalet celladı olmuş. Sarayın iradesine karşı çıkanlarla ilgili kim varsa bunların davaları bu hakime veriliyor. Berberoğlu, Kaftancıoğlu, Sözcü kararları bu hakimde. Bu hakim şimdi AYM kararını da tanımıyor. Bu kaostur, bu devlet krizidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.