CHP'li Tanal'dan Süleyman Soylu açıklaması: Şehidimize kelle derken...

CHP'li Tanal'dan Süleyman Soylu açıklaması: Şehidimize kelle derken...
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün yaptığı açıklamaların ardından Parti Sözcüsü Bülent Tezcan gibi sert tepki gösterirken suç duyurusnda bulunacaklarını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada HDP ile aynı tarafta duran CHP'lilerin artık şehit cenazelerindeki protokollere katılamaması yönünde talimat verdiğini dile getirmişti. Parti yönetimi bu kararın ardından cenazelere tam kadro iştirak etme konusunda fikir birliğine varmıştı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da bu talimatı; 'İç savaş çağrısı' olarak yorumlamıştı.

Tanal, “Süleyman Soylu iç güvenliğin muhatabı değil kaosun, ayrımcılığın muhatabı gibi davranıyor. Neden CHP’liler şehit cenazelerine alınmıyor? Şehidimize kelle diyen onlar, ‘Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz’ diyen onlar, ‘Valiler verdiğimiz talimatlar gereği PKK’ya operasyon yapmadı’ diyen onlar. Ama iş CHP’ye gelince şehit cenazelerine almayın diyen de onlar” diye konuştu.

Soylu’nun talimatının tam bir kanunsuz emir olduğunu belirten Tanal, Soylu’nun suça konu ceza maddelerini şöyle sıraladı: “Emir TCK’nın Nefret ve Ayrımcılık başlıklı 122. Maddeye de aykırıdır. Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik,  siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret, kanunlarımızca cezalandırılır. Soylu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunumuzun 214’üncü maddesi Suç İşlemeye Tahrik, 217’inci maddesi Kanunlara Uymamaya Tahrik suçlarını işlemiş üstüne bir de bunu 218’inci maddede yer aldığı gibi basın ve yayın yolu ile işlemiştir. Bu da suçunu ağırlaştırıcı kılmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.