CHP Lideri Kılıçdaroğlu: O kadar çok yediler ki doymak bilmiyorlar

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: O kadar çok yediler ki doymak bilmiyorlar
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan soruşturmaya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu'ndan intikam alacaklarmış. İstanbul'un rantını o kadar çok yediler ki doymuyorlar, o rantı yedirmeyeceğiz size" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 2021’in son günlerinde ve yeni yılın ilk yıllarında peş peşe gelen fahiş zamların yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ‘özel’ açılan soruşturmaya da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "O kadar kin o kadar öfke duyuyorlar ki belediye başkanlarımızın çalışmalarını hazmedemiyorlar. Üzerlerinde baskı kurmaya çalışıyorlar. Her türlü iftirayı rahatlıkla atabiliyorlar. Bunların inançları bizim inançlarımıza benzemiyor. Ekrem İmamoğlu’ndan intikam alacaklarmış. Neymiş efendim orada teröristler çalışıyormuş. Senin görevin ne? Senin görevin teröristi yakalamak değil mi kardeşim? Niye bağırıyorsun? Varsa terörist yakasından yakala, götür savcıya teslim et. Ama yapmıyor, yapamıyor. Çünkü yok böyle bir şey. İstanbul’un rantını o kadar çok yediler ki doymuyorlar, o rantı yedirmeyeceğiz size."

Korkmayın çekinmeyin!

Milletin zor günler geçirdiğini ama asla yılmaması gerektiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, "Korkmayın, çekinmeyin, geliyor gelmekte olan" dedi. 

Gıda krizi yaşayabiliriz

Faiş fiyatlarla mücadele edeceğiz diyorlar. Bir de çiftçilere bakalım. Gübreden söz edeceğim, yemden ve mazottan söz edeceğim. Sadece 3 şey. Son 1 yılda yapılan zamlara bakın. Gübreye yüzde 400 zam yapılmış. Çiftçi ne yapsın? Gerçekten çiftçi ne yapsın? Gerçekten de hayret edilecek iş. Çiftçi tarlaya gübre atamadı. Daha baharı yaşıyoruz. Çiftçi üretemiyor. Yakında gıda kriziyle karşı karşıya kalacağız. Haftalardır uyarıyorum bunu söylüyorum. Mazot fiyatları deseniz onlar da almış başını gidiyorlar. Dolayısıyla bu faiş fiyatları çiftçinin önüne koyan kim? Sanayici mi çiftçi mi emekli mi kim? Bu işlerin tek sorumlusu vardır o da Erdoğan'dır. Bunu herkes bilmeli. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.