CHP ve AK Parti’de gözler bu tarihe çevrildi!

CHP ve AK Parti’de gözler bu tarihe çevrildi!
Yerel seçime üç aydan kısa bir süre kala, aday belirleme sürecinde son günler yaşanırken iktidar ve ana muhalefet partisinin aynı gün adaylık açıklaması yapacakları ortaya çıktı. Mehmet Mert iki parti içinde yaşanan son gelişmeleri yazdı...

AK Parti ve CHP’de kritik belediye başkan adaylıkları açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın geri alınması için özel çalışmalar yürüttüğü bilinirken, partinin İBB adayını açıklayacağı tarih de belli oldu. Öte yandan aynı tarihde CHP’nin de 150 aday daha açıklaması bekleniyor.

CHP ve AK Parti kulislerinden yerel seçime dair son gelişmeleri gazeteci Mehmet Mert köşesine taşıdı. Mert’in Damga Gazetesi’nde 3 Ocak tarihinde yayınlanan köşe yazısından iki partinin 5 Ocak 2024 Cuma günü gerçekleştirecekleri toplantıların ve adaylık açıklamalarının detaylarına yer verildi. Mert yazısında AK Parti’de İBB için öne çıkan adayların kimler olduğunu da belirtti.

İşte Mehmet Mert’in o yazısında yer alan ifadeler:

CHP ve Ak Parti’de gözler 5 Ocak Cuma gününde…

4 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek CHP PM toplantısı sonrası belirlenecek 150 civarında belediye başkan adayı içerisinde İstanbul’un en az 10 ilçesinin de olması bekleniyor.

Bu ilçeler arasında çoğunlukla CHP’nin iktidarda olmadığı ilçeler var. Kritik ve tartışmalı adayların olduğu ilçeler ise daha sonra açıklanacak.

5 Ocak 2024 Cuma günü saat 10:00’da Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylık açıklamasının ve yeni projelerinin tanıtımının yapılacağı programda İstanbul’un belirlenen diğer ilçe belediye başkan adayları da açıklanacak.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 5 Ocak 2024 Cuma günü partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve bazı ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor. Bu köşeden daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’da karar kıldığını yazmıştık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu anda sadece iki isim üzerinde durduğu, Mehmet Ergün Turan dışında bir de kafasında Ali Yerlikaya’nın olduğu ancak Yerlikaya’nın İstanbul’a pek sıcak bakmadığı ifade ediliyor.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.