CHP’de Abdüllatif Şener şoku! Kime oy verdiğini açıkladı

CHP’de Abdüllatif Şener şoku! Kime oy verdiğini açıkladı
CHP’den istifa eden Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini açıkladı.

Fatma Müge Yücetürk - CHP’de Abdüllatif Şener şoku yaşanıyor. Dün akşam katıldığı bir programda çeşitli açıklamalar yapan Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’ndan farklı bir adaya oy vermediğini açıklayarak büyük ses getirdi. Şener’in açıklamaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Halk TV’de yayınlanan bir programa katılan eski CHP milletvekili Abdüllatif Şener, 14 Mayıs 2023 günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ilk turunda Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’a oy vermediğini açıkladı. Şener, 28 Mayıs’ta düzenlenen ikinci tur seçimlerinde ise geçersiz oy kullandığını itiraf etti.

Şener, 14 Mayıs seçimlerinden önce milletvekili adayı gösterilmediği için CHP’den istifa etmişti. Seçim döneminde ise Şener, Kılıçdaroğlu’na desteğini belirten fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşmaya devam etmişti.

Oğlu Şentop’un yanında çalışıyordu

Öte yandan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in seçimlerden önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevine getirildiği biliniyor.

İlk turdan sonra yaptığı açıklama olay yaratmış

Şener’in 14 Mayıs seçimlerinde sonra katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar da ses getirmişti. Programda, Cumhur İttifakı’nın TBMM’de çoğunluğu elde etmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda verdiği sözlerin hiçbirinin gerçekleşmeyeceğini söyleyerek şunları ifade etmişti: “Cumhurbaşkanı bir partide, Meclis çoğunluğu bir partide olursa bu sefer ortaya ne çıkıyor? Denge denetim mekanizması kurulmuş oluyor. Fakat bu sefer de yönetimde ve ülkede istikrar kalmıyor. Dolayısıyla Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’ndayken açıkça şunu söyleyeyim, Kemal Bey’in seçimi kazanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı da bir başka partiye gittiğinde bir kere verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.