CHP’de adaylığı kesinleşen isimler belli oldu!

CHP’de adaylığı kesinleşen isimler belli oldu!
Kurultay süreci devam eden CHP’de yerel seçimler için aday gösterilecek bazı belediye başkanlarının isimleri ise netleşmeye başladı.

Değişim tartışmaları altında il ve ilçe kurultaylarını tamamlamaya hazırlanan CHP yerel seçimlere hazırlanıyor. Partide seçimlerde aday gösterilecek dört ismin kesinleştiği iddia edilirken, yola devam edilecek kişiler de belli oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2024 yılının mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler için çalışmalarını başlattı. Kimi illerde aday değişikliklerine gidilmesi beklenirken, bazı illerde ise mevcut başkanlarla yola devam edileceği öğrenildi.

4 başkanla devam!

Cumhuriyet’in haberine göre, yerel seçimlerde yeniden aday olması kesinleşen isimler bulunuyor. Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in mart seçimlerinde yeniden büyükşehir belediye başkanı adaylığı için yarışması bekleniyor.

Hangi illerde değişim olacak?

Öte yandan CHP kulislerinden gelen son bilgilerde, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yerlerine ise yeni isimlerin aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Antalya’da çifte aday!

Parti içinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de aday belirleme süreci devam ederken iki ismin ön plana çıktığı iddia ediliyor. Mevcut başkan Muhittin Böcek’in yanı sıra Antalya ilinin CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da aday gösterilebileceği söyleniyor.

Üç il için özel çalışma

Ayrıca CHP’nin yerel seçimler için İYİ Parti’nin kaybetti illere odaklandığı da biliniyor. CHP’nin az farkla son yerel seçimleri kaybettiği iller için de özel çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Denizli, Bursa ve Balıkesir illerinin belediye başkanlıklarını kazanmak için çalışmalar yürütülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.