CHP’de büyük sürpriz! İlhan Cihaner adaylığını açıkladı

CHP’de büyük sürpriz! İlhan Cihaner adaylığını açıkladı
Eski CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Fatma Müge Yücetürk - CHP’de “değişim” tartışmaları sürerken yaklaşan kurultay öncesinde adaylık açıklamaları başladı. CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan ilk isim eski CHP’li İlhan Cihaner oldu. Cihaner, adaylığını geniş katılımlı bir toplantı ile bu hafta sonu açıklamaya hazırlanıyor.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu ilk kez açıkladı. Gelecek için Biz grubunun da liderliğini yapan İlhan Cihaner, CHP’den iki dönem milletvekili seçilmişti.

2009 yılında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İlhan Cihaner, tahliye olduktan sonra Meclis’e girmişti.

“Değişim üç ayaklı olmalı”

Adaylık açıklamasının yanı sıra CHP’de yaşanan tartışmalara da değinen İlhan Cihaner, partideki değişimin üç ayaklı olması gerektiğini belirtti. Cihaner bu üç ayağı ise CHP’nin politik ve ideolojik tutumu, kadrolaşma çalışmaları ve parti içi demokrasi olarak ifade etti.

“Yerel seçimlerde hezimet kaçınılmaz olur”

Bu üç dinamik değiştirilmezse yerel seçimlerde hezimet yaşanabileceğini belirten Cihaner, derhan kurultay yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Daha solda bir CHP arzu ettiğini ifade eden Cihaner, adaylığının sebebinin ise CHP’nin politikasını daha doğru bir şekilde ortaya koymak olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.