CHP’de neler oluyor? Mehmet Mert, kurultaya giderken yaşananları tek tek anlattı…

CHP’de neler oluyor? Mehmet Mert, kurultaya giderken yaşananları tek tek anlattı…
CHP’de kurultay sürecine girilirken, ilçe kongreleri ve delege seçimleri de sürüyor. Parti içinde devam eden sürece dair tüm yaşananları gazeteci Mehmet Mert aktardı…

Cumhuriyet Halk Partisi, değişim tartışmaları altında kurultay sürecini başlattı. İlçe kongrelerinin bazıları tamamlanırken bazı bölgelerde ise süreç devam ediyor. CHP’de delege seçimleri de sürerken parti eylül ayında yapılacak il kongrelerine hazırlanıyor. 2023 yılının ekim ayında ise genel başkanlık seçiminin yapılması bekleniyor. Bu süreçte yaşanan tüm gelişmeleri gazeteci Mehmet Mert paylaştı.

Kişisel Twitter hesabından videolu bir paylaşım yapan Mehmet Mert, yaşanan süreçte gelinen noktaları ve yaşanabilecek olasılıkları tek tek anlattı. Parti içinde yaşanan değişim mücadelelerine de değinen Mert, CHP’de Parti Meclisi’nde yapılacak yenilikleri de aktardı.

İşte Mehmet Mert’in konuya dair o sözleri:

“CHP bize böyle gelsin”

Mehmet Mert, dün yaptığı bir paylaşımda da CHP’de yaşanan olumlu değişimi takipçileriyle paylaşmıştı. İşte Mert’in “CHP bize böyle gelsin” başlıklı o paylaşımında yer alanlar:

“#CHP bize böyle gelsin!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde devam eden tüzük değişimi kapsamında; belediye başkan adayları, ilçe başkanları ile milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi ve dönem sınırlaması getirilmesi, maddesinin yer aldığı öğrenildi.

Ayrıca; ''genel başkan adaylarının üyelerin seçimiyle belirlenmesi, görevden alınmaları zorlaştıracak ve itirazları kolaylaştıracak düzenlemeler, 60 kişilik parti meclisinin (PM) 80 ya da 100 kişiye çıkarılması, 'PM’de mesleki temsiliyetin sağlanması, “Merkez yönetim kurulu üyelerinin (MYK) PM’de yapılacak bir seçimle belirlenmesi” gibi radikal değişiklikler gündemde...
Kulislerde bu değişiklikleri öğrenen parti tabanı adeta; BİZE BÖYLE GELİN! diye tempo tutuyorlar…”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum