CHP'de "reklam parası" bilmecesi

CHP'de "reklam parası" bilmecesi
CHP'nin reklam bütçesinin nasıl kullanıldığına dair tartışmalar devam ederken, eleştirilerin odağında Tuncay Özkan yer alıyor.

Damga Özel- Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim sonrası tartışmalar devam ederken, birçok il ve ilçede afiş ve reklam panolarına özen gösterilmediği, dijital mecralarda da CHP'nin internet ortamında görünür olmadığı iddia edilmişti.
OdaTV'nin haberine göre; Kemal Kılıçdaroğlu adına Facebook'ta harcanan reklam parasının 2.1 milyon olduğunu, milletvekili seçimlerine dair CHP adına herhangi bir para harcanmadığı iddia edildi.

367 milyon tartışması

Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları ile yapmış olduğu toplantıda "Köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum” sözleri üzerine tartışma devam ederken CHP'den reklam parası alan ya da hiç reklam almayan haber sitelerinin ardından, 367 milyon TL'lik reklam bütçesine ne olduğu sorusu yeniden tartışma konusu oldu.

CHP ve Kılıçdaroğlu yeterince görünür olmadı

Seçim sürecinde reklam panoları ve sosyal medyadaki reklamlarda Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin yeterince görünür olmaması tartışmaları beraberinde getirdi. CHP'nin Facebook üzerinden reklam bütçesi ayırmaması ve internet sitelerinde reklam vermemesi geniş yankı uyandırdı.

CHP haber sitelerine ne kadar reklam verdi

Medyascope'un kurucusu Ruşen Çakır, CHP'den para aldıklarını fakat bunun az bir miktar olduğunu ifade ederken, yayınlarında da "CHP'nin reklam bütçesinden bu 360 milyon TL'nin milyonda birini demeyeceğim ama bayağı azını aldık” diye konuşmuştu.
Duvar Gazetesi imtiyaz sahibi Vedat Zencir ise CHP reklam ödeneğinden para aldıklarını ve bu rakamın çok küçük bir miktar olduğunu açıkladı.
Medyaradar'ın imtiyaz sahibi Denizhan Erkoç ise son iki yıldır hiçbir partiden reklam almadıklarını ve CHP'den de reklam parası almadıklarını belirtti.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.