CHP’den İBB aday adaylığı başvurusu: Ekrem İmamoğlu'na ilk rakip çıktı

CHP’den İBB aday adaylığı başvurusu: Ekrem İmamoğlu'na ilk rakip çıktı
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı adaylığı için başvurusunu yaptı.

Yerel seçimlere kısa süre kala adaylık süreçleri hızlandı.

CHP'de geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıktığını söylemiş ve sonrasında da CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun yerel seçimlerde yeniden adaylığını resmen ilan etmişti. CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel de İmamoğlu'nun adaylığının kesin olduğunu ifade etmişti.

CHP'de İstanbul için bir isim adaylığını ortaya koydu. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İBB Başkan Adaylığı için başvurusu yaptı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'na başvuru dosyasını sunan Kerimoğlu, "Örgütün vicdanı, sesi olarak başvurumu yaptım" dedi.

Öte yandan Bülent Kerimoğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında geçtiğimiz zamanlarda gerilim yaşanmıştı. Bir toplantıda Bülent Kerimoğlu, Ekrem İmamoğlu’na yönelik “Siz seçimi tek başına kazanmadınız. Zoom toplantısı yapmak ahlaksızlıktır” demiş ve İmamoğlu da buna karşılık "En az dört kez hakaret ettin. Aynen iade ediyorum. Ahlaksız sensin. Bakırköy’de sokakta gezemiyorsun gelmiş burada konuşuyorsun” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.